Search
Close this search box.

Pet malih beauty trikova koji mnogo znače

Znamo da je sjajno kada imamo vremena i sredstva da uživamo u dugim tretmanima ulepšavanja, ali možda je još i slađe kada možemo da primenimo nekoliko trikova kada je nega kože i makeup rutina u pitanju – i pritom dobijemo sjajne rezultate! Trikovi koji slede zahtevaju minimalni trud i koriste proizvode koje sigurno već imate. Isprobajte ih već danas.

,,Natapkajte“ proizvode na kožu

tap

Blago natapkajte serume, losione ili tečne i kremaste makeup proizvode na kožu. Ne trljajte!

Zašto pomaže: Ova metoda stimuliše cirkulaciju (čitaj: podstiče prirodni sjaj). Ova mini masaža takođe pomaže da koža bolje upije proizvod. Uz to, tapkanje vam pruža mogućnost da izbegnete nepotrebno ,,maltretiranje“ kože.

Kako to uraditi: Koristite vrhove prstiju i njima natapkajte serum, losion ili podlogu. Domalim prstima nanesite korektor, kremu za ispod očiju i prajmer za kapke.

Sušite kosu suprotno od strane na koju želite da padne

Feniranje kose suprotno od prirodnog razdeljka daće kosi više volumena.

Zašto pomaže: Volumen = raskošna kosa koja oduzima dah!

Kako to uraditi: Ako vam je razdeljak na levoj strani, fenirajte koren kao da vam je razdeljak na desnoj i obrnuto. Kosa će svakako pasti duž željenog razdeljka, ali dobiće na teksturi i volumenu.

Našminkajte čitave usne olovkom

Olovka za usne nije samo za okvire usana. Našminkajte ih cele, kao bazu pred nanošenje karmina!

Zašto pomaže: Olovka za usta ponaša se kao prajmer, te pomaže da se boja na usnama zadrži duže i da se ne razmazuje. Uz to, kada našminkamo čitave usne, neće se videti jasna linija oko njih kada karmin izbledi.

Kako to uraditi: Odaberite olovku koja se slaže sa vašim karminom. Iscrtajte ivice usana kao i obično. Nanesite olovku i na uglove usana ili na čitave usne (kako više volite), a onda nanesite karmin.

Pomešajte podlogu sa hidratantnom kremom

puder

Pomešajte tečnu podlogu sa malo hidratantne kreme kako biste napravili prirodniji ,,finiš“.

Zašto pomaže: Ovo je idealno za one čija je koža suva, jer podloga izgleda prirodnije.

Kako to uraditi: Nanesite svoj tečni puder i malu količinu dnevne kreme na zadnju stranu dlana. Pomešajte ih i nanesite na način na koji to inače radite. Menjajte količinu pudera i kreme u skladu sa vašom kožom.

Nanesite višak anti-age kreme na zadnju stranu šaka

Ugodite svojim šakama tako što ćete na njih naneti višak bilo kog anti-age proizvoda (uključujući i kremu za sunčanje). Na ovaj način ćete sprečiti oštećenja od UV zraka.

Zašto pomaže: Zadnji deo šaka nam je često najviše izložen deo tela kada su UV zraci u pitanju. Malo dodatne zaštite može pomoći da ostanu mekane i manje podložne hiperpigmentaciji.

Kako to uraditi: Kada ste naneli serum, hidratantnu kremu ili kremu za sunčanje na lice, vrat i grudi, nanesite višak na šake. Savet: ukoliko ste nabavili proizvod koji vam se ne dopada za vaše lice (ali je i dalje pristojan), dodajte ga u opremu za manikir i nanesite ga na šake svaki put kada sređujete nokte.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp