Search
Close this search box.

Pet stvari koje morate znati pre nego što rezervišete hostel

Čestitamo! Pronašli ste hostel koji odgovara vašem budžetu, koji ima odlične ocene i pozitivne kritike. Hostel je nadomak stanice javnog prevoza ili nadomak mesta koje najviše iščekujete da posetite i već ste zapisali kako da dođete od aerodroma (ili autobuske/železničke stanice) do hostela. Sve izgleda odlično, ali trebalo bi da pronjuškate još malo po sajtu i pronađete odgovore na ova pitanja pre nego što potvrdite rezervaciju.

Da li hostel obezbeđuje posteljinu?

hostel3

Za razliku od hotela, neke osnovne potrepštine, poput posteljine i peškira, nisu uvek uključene u vašu rezervaciju hostela. Saznajte da li morate posebno plaćati za posteljinu ili morate poneti svoju. Isto važi i za peškire. Možda se 2 evra po noći za peškir ne čini mnogo, ali troškovi se mogu nagomilati kako dani odmiču, posebno ako plaćate i posteljinu. Dobro je da imate sa sobom i lagani bademantil u kome ćete udobnije provoditi vreme boravka u hostelu.

Koliki su garderoberi?

Ovo je  posebno važno za one koji uvek nose puno stvari (a ima ih podosta!). Izbegnite iznenađenja, jer se često dešava da su ormari toliko mali, da jedva ranac može da stane, a kamoli ostatak vašeg prtljaga. Kad smo već kod prtljaga, raspitajte se i da li hostel može da odloži vaš prtljag (besplatno).

Koje metode plaćanja hostel prihvata?

Vrlo često se dešava da hosteli primaju samo keš. Da ne biste skupljali siću zajedno sa vašim prijateljima kako biste platili sobu, obavezno se raspitajte o metodama plaćanja pre nego što odete!

Da li hostel nudi besplatan doručak?

hoste2

I koliko je obiman? Ok, možda to nije presudno za vašu odluku, ali super je kada ujutru možete da pojedete dobar doručak uz kafu i tako prikupite energiju za predstojeći dan! Uz to, možete uvek uzeti neko voće ili napraviti mini sendvič koji ćete poneti sa sobom da imate za užinu. Ako niste ranoralnilac, proverite da li će doručak biti dostupan kada ustanete, jer neki hosteli malo ranije završe sa služenjem doručka.

Sa kim ću spavati?

Možda putujete grupno i želite da se uverite da ćete svi biti zajedno. Možda putujete sami i smatrate da bi vam bilo bolje u sobi gde su samo žene. U oba slučaja, važno je da znate šta da očekujete kada su u pitanju vaši potencijalni cimeri. Ako putujete grupno, možda možete rezervisati zasebnu sobu samo za vas, za dodatnu privatnost. Na primer, na sajtu Hostelworld možete filtrirati sobe prema broju kreveta.

Imate li vi omiljeni hostel? Po čemu se izdvojio od drugih?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp