Pet zimskih aktivnosti u kojima će vaša deca uživati

Znamo. Crtani filmovi i kokice su lakše rešenje nego da se bavite promrzlim stopalima i crvenim nosićima. Međutim, ukoliko ohrabrite decu da se igraju napolju i kada je hladno, biće srećni, zdravi i u potpunosti zabavljeni sve do marta! Evo pet zanimljivih načina da ih pokrenete.

Pravite sneška i druge figure od snega

Kada dobro napada sneg, preporučujemo svim roditeljima da odmah odu u dvorište svoje kuće ili zgrade. Neka vaša deca zamisle svoje omiljene crtane junake i naprave ih od snega. Naravno, koristite šargarepu za sneška belića i obavezno mu vežite šal oko vrata, da se ne smrzne. 🙂

Organizujte vožnju bicikle

Podstaknite malo prijateljskog takmičenja tako što ćete otići na obližnje igralište ili školsko dvorište (kada nema snega, naravno), postaviti saobraćajne kupe ili drugu vrstu improvizovanih prepreka, a klincima zadati zadatak da ih zaobilaze. U povratku možete otići i na ljuljaške. Samo ih dobro obucite i zabava je zagarantovana!

Napravite kućicu od granja

Prošetajte do obližnjeg parka ili skupite ,,materijal“ i napravite kućicu u svom dvorištu. Napravite plan kako će izgledati i izdvojte sve igračke koje mogu ubaciti u svoje novo skrovište! Naravno, postarajte se da izaberu ime i da okače znak na ,,vrata”. Što komplikovaniji i detaljniji plan ,,tvrđave“ bude, to će oni duže biti okupirani.

deca

Logorska vatra

Ukoliko niste raspoloženi za pravljenje kućice, iste te grančice koje ste prikupili možete iskoristiti za logorsku vatru. Napravite malo okupljanje oko vatrice u dvorištu – možete im pričati ili čitati omiljene priče, a ukoliko im spomenete da ste pripremili i toplu čokoladu i keks… neće biti veće sreće od njihove!

Sankanje

Mislite da smo zaboravile na ovo? Bilo da ste na zimovanju ili na brdu u zavičaju, zima ne može da prođe bez sankanja. Uzmite sanke ili dobro poznatog ,,kliska“, utoplite se i uputite u nezaboravnu avanturu koja se ne sme propustiti!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp