Search
Close this search box.

Pet znakova da niste spremni za novu vezu

Dok vaš mozak možda želi novog partnera, često se desi da vaše srce bude sputano lancima prošlih veza. Što je još gore, može biti ekstremno teško razlučiti da li vaše neuspele veze i dalje utiču na vas i da li vas ostavljaju zbunjenima vezano za to koliko ste emotivno (ne)dostupni.

Prema jednom ljubavnom guruu, postoje uobičajeni znaci koji ukazuju na vašu emotivnu nedostupnost i koji vas sprečavaju da nađete partnera. On definiše ovo izbegavanje kao ,,instinkt samoodbrane“, ali jasno je da strah i odbojnost vode vašu potragu za dugoročnom ljubavlju. Evo pet stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju.

Imate nebrojeno mnogo izgovora o tome zašto neko nije dobar za vas. Fokusirate se na mnoge načine na koje niste kompatibilni ili niste dobri jedno za drugo.

Osuđujete ljude, a da ih pre toga niste upoznali. Ocenjujete ih na osnovu stereotipa ili unapred usvojenih zapažanja.

Ponavljate prošlost iznova i iznova u svojoj glavi – kao da je u vašem mozgu oluja koja vas gura unazad i ne da vam da se pokrenete.

Odbijate da pokažete svoje ranjivosti i da iskreno govorite o sebi, te ne dopuštate drugima da upoznaju vašu pravu ličnost.

Izbegavate zabavljanje zato što se bojite da rizikujete. Lakše vam je da propustite prilike da upoznate nove i različite ljude nego da rizikujete i budete ponovo razočarani.

Ukoliko primećujete neki od ovih obrazaca ponašanja kod sebe – imamo rešenje! Govorile smo o tome kako prebroditi strah od vezivanja u ovom tekstu. Vreme je da otvorite svoje srce za novu ljubav. 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp