Search
Close this search box.

Pitanje dana: Da li muški krojevi i patike znače da smo manje ženstvene?

Patike u kombinaciji sa haljinama, udobna široka odeća i muški krojena odela vodeći su trendovi nekoliko poslednjih sezona. Upravo ovaj pomalo “muškobanjasti” stil bio je povod za modnu raspravu, koja se poslednjih dana povela na društvenim mrežama. Pitanje je: Da li nas je aktuelna moda učinila manje ženstvenim?

https://www.instagram.com/p/CAzqDP8Ht_3/

Oversize komadi nametnuli su se kao prvi sporan trend. Naime, činjnica je da u poslednje vreme sve više uživamo u udobnoj, predimenzioniranoj odeći, počevši od dukseva, pa sve do sakoa, a kako je oversize nošen, nametnuo se kao jedan od vodećih trendova. Polemika je navela da žene iza predimenzionirane odeće kriju svoje nedostatke i tako srljaju u sopstvenu nesigurnost.

Mi sa druge strane ne mislimo da je neophodno istaći obline, da bismo izgledali ženstveno i zanosno, jer su ženska elegancija i seksepil stvar karaktera i prirode ličnosti, a ne uske garderobe, koja nas prikazuje doslovno kao “dobro parče”, dok mi želimo da budemo ceo paket.

https://www.instagram.com/p/CAa-szxJWGW/

Još jedna stvar o kojoj se aktivno raspravlja je činjenica da su patike zamenile štikle i da ih žene širom sveta svakodnevno kombinuju sa romantičnim haljinama. Slažemo se da je žena na visokim potpeticama oličenje seksepila, ali podjednako smo stava da ni jedna od nas ne mora da se pati da bi bila lepa. Štikle mogu biti izuzetno neudobne i jednostavno nisu pravi izbor za celodnevnu obuču, dok su patike najudobniji par za obuti. Dakle, praktična i zauzeta, moderna žena bira da joj bude udobno. Uz to kolekcije patika su iz sezone u sezonu sve više fashion, što znači da dobro ukombinovane i one mogu izgledati veoma atraktivno.

https://www.instagram.com/p/Bt_QgWugkvd/

Sve ove rasprave i najrazličitija mišljenja dovele su nas do zaključka da je moda pre svega i posle svega način da izrazimo sebe. Ukoliko želimo komfor, tako ćemo se i odevati, a ako želimo da nekoga ostavimo bez daha, sigurno je da u garderoberu krijemo i par krpica, kao adut više, Međutim, moda je zaista samo odraz našeg karaktera, a seksipil i ženstvenost dolaze duboko iz naše ličnosti. Zato nema potrebe da raspravljamo o ukusima i modnim trendovima, dovoljno je samo da oslušnemo sebe i spoznamo sopstvenu prirodu.

Još tekstova o modi pročitajte OVDE!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp