Search
Close this search box.

Pitanje dana: Šta čini uspešnu poslovnu ženu?

Činjeniica je da su neke žene jednostavno rođene kao lideri, međutim, većina uspešnih žena su morale da posvete mnogo svog vremena i da svoj život doslovno prekroje prema svom uspehu.

Kažu da je za uspeh najvažnije ono što radimo danas, što znači da uspešnu poslovnu ženu zapravo čine njene svakodnevne navike, odnosno dnevna rutina.

Vreme je zaista nepovratan resurs, zato ga nemojte uzaludno trošiti, već napravite svoj prvi korak ka uspehu upravo sad!

Danas govorimo o navikama koje su svakodnevica svake uspešne žene, a od danas će postati i vaše!

#1. Probudite se spremne

Mark Tven kaže: “Početak je tajna napretka!”. U tom smislu, neophodno je da svoje jutrarnje planove zabeležite na papir, pre odlaska u krevet, kako biste se ujutru probudile spremne za novi dan i iz kreveta ustale sa prvim ciljem na pameti.

#2. Ubedite sebe da možete!

Važno je da verujete u sebe, stoga dan započnite po kojom pozitivnom afirmacijom. Nakon svoje jutarnje beauty rutine zastanite i pogledajte u ogledalo. Obećajte ženi koju vidite da može sve!

#3. Uvek možete više!

Uspešne želje svakog meseca sebi zadaju neki novi cilj. One ga zapisuju, kako bi sebe dodatno motivisale, a zatim počinju da rade na tome da svoj cilj i ostvare. Dajte sebi priliku da uradite mnogo više, jer samo postavljanje novih ciljeva je siguran put ka napretku.

#4. Stvarajte kontakte

Da biste napredovali u bilo kojoj biznis sferi neophodno je da stvarate i negujete svoje kontakte, jer su oni vaša prilika da uđete u svet koji vas posebno zanima. Pokušajte da se izborite za svoje mesto u svetu, koji je vaš poslovni svet!

#5. Naučite da odredite prioritete

Ako želite da se uspešno probijete kroz svoj dnevni, nedeljni i mesečni plan i da ni jedan važan zadatak ne ostane za kasnije, onda je zaista važno da naučite da izdvojite prioritete i da njima date svoj maksimum, dok ćete se na ostale obaveze osvrnuti, tek nakon što ono najvažnije bude gotovo.

#6. Usavršite svoje komunikacione veštine

Uspešna žena mora biti mag komunikacije. Pored samopouzdanja, dobrog držanja, komunikacija je presudan faktor koji će ženu dovesti do poslovnog cilja. Zato se trudite da govorite pravilno, čitajte stručnu literaturu, obogatite svoj rečnik, a svoje slobodno vreme poklonite čitanju knjiga koje će oplemeniti vaš izražajni stil.

#7. Ne sputavajte sebe

U poslovnom svetu veoma je važno da naučite da ne postoji poraz, već samo lekcija. Ne sputavajte sebe i ne tugujte nad svojim greškama, već naučite nešto iz njih jer je to siguran put da ćete sledeći put posao obaviti besprekorno!

Ako želite da uspete u poslu kojim se bavite, važno je da uložite mnogo truda, ostanete uporni i dosledni, ali da duboko verujete u sebe i svoje veštine, jer samo tako ćete biti motivisani da odete korak dalje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp