Search
Close this search box.

Pitanje dana: Šta kada nemate snage za sledeći korak?

Znate one momente kada niste sposobni da napravite sledeći korak, a gomila obaveza čeka na vas? Vi niste u situaciji da ne znate šta dalje, savršeno vam je jasno koji je to korak koji sledi, ali jednostavno nemate snage. U životu nije jednostavno trgnuti se iz beznađa i krenuti napred, zato je razgovor sa sobom najbolji način da preuzmete inicijativu nad svojim životom.

Napravili smo za vas mali podsetnik koji sebi treba da ponovite svaki put kada se pitate: Kako dalje?

#Svi se plašimo greške i to je uredu. Ipak, to što osećate strah ne znači nužno i da ćete napraviti grešku. To je samo prirodni strah pred nepoznatim, sa kojim ste se suočili i zbog koga ste se povukli u sebe. Prvi korka jeste najteži, ali isceljujuć je, zato je izuzetno važno da ohrabrimo sebe i ipak ga napravimo.

#Osećaj koji imate u zoni komfora je samo prividno dobar. Lagodno se osećate, kada se uljuljkate u komfornu zonu, ali nedostatak promene u vašem životu, može vas samo povući nazad. Zato pronađite efikasan način da sebe motivišete i delate, kako se ne biste ušuškali u rutinu koja vam ipak ne prija.

#Setite se svojih uspeha. Najbolji način da se motivišete i pokrenete definitivno je da se prisetite osećanja koje u vama budi uspeh. Niste uvek bili tako lenji i demotivisani, bilo je onih dana, kada ste nizali uspehe i osećali se kao da radite nešto dobro za sebe. Vreme je da se ponovo probudite kao osoba koja može sve.

Sve dok se pripremate da načinite prvi korak, biće vam teško i gotovo neizvodljivo, međutim, nastavićete da sumnjate u sebe. U ovom slučaju sumnja može biti vaš glavni pokretač, povod da sebi dokažete da ipak imate snage da delate i stvarate svoje snove. Ustanite, pogledajte se u ogledalo i hrabro osmehnite, jer od danas, za vas ne postoji nemoguće.

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp