Search
Close this search box.

Pitanje dana: Šta smo to naučili od emocionalno nedostupnih partnera?

Veza sa emotivno nepristupačnom i zatvorenom osobom iscrpljujuća je i neretko ispunjena bolom, pa ipak, kada prođe vreme oporavka i rezignacije, shvatite da ste od emotivno nedostupnog partnera naučili mnogo toga. Iako su vas mnogo koštale te lekcije dragocene su za vreme koje vam tek dolazi, nova poznanstva i odnose, od kojih ćete očekivati više.

Ovo su lekcije koje smo naučili od emocionalno nedostupnih partnera:

#Vaše vreme je dragoceno

Kao neko ko je godinama pokušavala da sruši zidove oko voljene osobe, danas ste svesni da ste izgubili prviše dragocenog vremena i energije, a zidovi su ostali. Upravo zato sada znate da u novom odnosu želite sve u sadašnjem trenutku, jer ako na emocije morate da čekate, vaše vreme protiče, a vi ga više nemate za bacanje. U takvim situacijama, sada već znate da je trenutak da razmislite o potencijalnom odlasku, jer ste naučili da je vaše vreme dragoceno.

#Vratite se sebi

Dok ste vi godinama pokušavali da upoznate kako emotivno nedostupna osoba živi, funkcioniše i šta od vas želi, zaboravili ste ko ste vi zapravo. Zato je u svakom narednom odnosu važno da uvek pođete od sebe, jer samo onda kada ste sami zadovoljni, partneru možete da pružite ono što želi.

#Cenite sebe

Jednom kada sve ovo prođe, shvatićete i spoznati sav svoj uloženi trud, energiju, snagu i ljubav, a kada spoznate koliko ste sposobni da volite, da se date i posvetite posebno ćete ceniti sebe.

Sposobnost za ljubav potiče od ljubavi prema sebi, i zato ne zanemarujte sebe u emotivnom odnosu. Slušajte svoj glas, svoje emocije i reflektujte na partnera energiju koju imate, jer samo tako znate da ste u odnosu sto posto otvoreni i da ne dižete zidove, jer ste sebi u odnosu sa nedostupnom osobom obećali da ćete uvek biti emotivno dostupni.

Foto: @laurabalaian63

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp