Search
Close this search box.

Pitanje koje sebi svakodnevno treba da postavimo: Kako da roditeljima pokažemo koliko ih volimo?

Sećate li se onih noći kada zbog visoke temperature niste mogli da spavate, pa je vaša majka provela čitavu noć budna, kako bi vas negovala i pričala vam priče, ili onih izgrebanih kolena, koje je čistila i previjala? Sećate li se kada je vaš otac radio više nego što možda i može samo da bi vam pružio nešto što ste toliko želeli? Roditeljska ljubav je toliko jaka i sveprisutna da u jednom momentu sama od sebe postane podrazumevana. I dok ste mali i pod okriljem roditeljskog doma, sve je idilično, oni su tu za vas u svakom trenutku i vole vas, daju vam vetar u leđa, a vi ste tu da ih podsetite da ste njihov najveći povod za životnu radost.

Pa ipak, dođe vreme kada odrastete, spakujete kofere i otisnete se u “svoj” život, ostavljajući za sobom svoje brižne roditelje, koji će nastaviti život sa svakodnevnom zebnjom o tome, kako ćete se snaći. A vi u svakodnevnim borbama da pronađete sebe i svoju srećnu zvezdu, povremeno zaboravite ono što je najvažnije, da svojim roditeljima pokažete da ste i dalje tu i da ih beskrajno volite.

Postoji mnogo sitnih načina, na koje svakodnevno možete podsetiti roditelje koliko ih volite:

@itsallpink2me

Pozovite ih telefonom, bez ikakvog povoda

Bezbroj puta dnevno pozovete roditelje, kako biste postavili svakodnevno pitanje, javili da ste dobro i da vam ništa ne fali. Ali koliko ste ih puta pozvali da im tek onako usput kažete da ih volite? Počnite da praktikujete tu naviku, jer će taj jedan, iznenadan poziv, koji ćete uputiti roditeljima, u trajanju od svega nekoliko minuta, njima izmamiti širok i iskren osmeh na lice.

Kuvajte za njih

Koliko je puta vaša majka pripremila ručak u kome ste uživali. Potrudite se da je s vremena na vreme po povratku s posla umesto ručka koji tek treba da spremi, sačeka jelo koje ste pripremili vi s ljubavlju i željom da je odmenite.

Posetite ih iznenada

Tek tako i bez najave pokucajte na njihova vrata. Kada vas ugledaju, znaće da je pred njima najlepši vikend u mesecu, kada je njihovo dete, ponovo u njihovom domu, baš kao nekad i kada će se kućom ponovo čuti zvonki smeh i deliti zagrljaji.

Nemojte misliti da se ljubav podrazumeva jer se ne podrazumeva, nikada. Vaši roditelji čeznu za vama i svaki znak pažnje i ljubavi za njih je nešto, nezamislivo veliko, zato se potrudite da ih što češće učinite srećnima, jer vam je za to potrebno tako malo…

Foto: @herviewfromhome

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp