Search
Close this search box.

Pitanje koje u nekom trenutku sebi postavi svaka mama: Šta nakon dojenja?

Sama odluka o prestanku dojenja, kao i proces odvikavanja bebe od dojke, predstavlja jako emotivan i stresan period za majku. Proces otpočinje tako što ćete umesto dojenja, bar jedan bebin obrok zameniti čvrstom hranom, potom dva, a zatim ćete potpuno prekinuti sa dojenjem. Pa ipak, kada proces privedete kraju, naviknete dete da jede druge obroke i sami se priviknete na novonastalu situaciju, javlja se pitanje – šta nakon dojenja?

Mlečni obrok je jako važan i vrlo je bitno da bude prisutan u bebinom jelovniku i nakon prestanka dojenačkog perioda. Idealan vid mlečnog obroka nakon prestanka dojenja je adaptirana mlečna formula.

Aptamil 3&4 je mleko namenjeno deci nakon 12 meseci i nakon 24 meseca života koje omogućava detetu nastavak mlečnog obroka koji je od izuzetnog značaja zbog optimalne količine vitamina, minerala, proteina, ugljenih hidrata, masti, time podržavajući normalan rast i razvoj organizma deteta, posebno u periodu kada prohodavaju, upoznaju sa novim ukusima (nemlečna ishrana) i istražuju svet oko sebe.

Deca u toku prve 3 godine života postaju 2x veća, 5x teža, dobijaju 1 gr moždane mase svakog dana u proseku, sistem organa za varenje se razvija do 2 godine života, Imuni sistem do treće. Zato je jako bitno ispratiti koncept balansirane ishrane koja podrazumeva adekvatan nivo svih hranljivih materija, u cilju pravilnog rasta i razvoja deteta, a baš takav izbalansiran obrok, neophodan vašem detetu predstavlja Aptamil.

Foto: Photo by Katie Emslie on Unsplash

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp