Search
Close this search box.

Vaš pogled na svet utiče na vaše zdravlje

Do sada ste definitivno shvatili da MCT voli da neguje i podstiče zdrav način života i pozitivno razmišljanje. Nekoliko nedavnih studija dokazuje da naši napori nisu uzaludni! Naime, nauka kaže da pozitivno razmišljanje ima neverovatno mnogo uticaja na poboljšanje našeg fizičkog zdravlja.

Mnogi od nas su skloni perfekcionizmu, opterećuju se malim stvarima i dozvoljavaju sebi da im relativno nebitni detalji izazovu veliki stres. Zato je jako bitno da upoznamo šta je to što u nama budi najveći nemir i da shodno tome biramo pozitivnu stranu kako bismo sačuvali zdravlje.

Da bismo vas dodatno motivisale, odabrale smo fascinantne naučne dokaze o tome kako vaš ugao gledanja na život utiče na vaše telo.

Pozitivno razmišljanje štiti od prehlade

Verovali ili ne, oni čiji je pogled na svet pozitivniji umanjuju šanse za prehladu do čak tri puta, za razliku od onih koji ne neguju pozitivne emocije!

Stepen zadovoljstva utiče na naše kosti

Osim mlečnih proizvoda i drugih namirnica bogatih kalcijumom, postoje i alternativni izvori za zdrave kosti. Nedavna studija sprovedena u Finskoj pokazala je da zadovoljstvo životom umnogome utiče na snagu i zdravlje kostiju. Žene koje su, bez obzira na životne okolnosti, tvrdile da su zadovoljne, imale su 52% zdravije kosti nego one koje su bile više sklone žaljenju. Razlog više da praktikujemo zahvalnost!

Optimizam = zdravo srce

Negovanje optimizma i nade je povezano sa umanjenim rizikom od srčanog udara. Pozitivno razmišljanje ima veliku ulogu i kada je u pitanju dug život.

Ovi pokazatelji iz oblasti nauke su samo vrh ledenog brega, ali definitivno ukazuju na to koliko je bitno da se fokusiramo na aspekte koji nisu isključivo ishrana i vežbe. Da biste uživali u zdravlju do maksimuma, jako je bitno da razmišljate pozitivno i odvojite vreme za aktivnosti koje će vas odobrovoljiti. Ponekad je dovoljno samo 10 minuta koncentracije na duboko disanje. Vaš duh i vaše telo će vam biti neizmerno zahvalni!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp