Search
Close this search box.

Pokažite zahvalnost svakoga dana

Nije kliše, istina je: raspoloženje nam se znatno poboljšava kada izrazimo zahvalnost na svim malim stvarima koje nam ulepšavaju život. Moramo pružiti radost kako bismo je i dobili. Zato delimo sa vama vrlo jednostavne načine da kažete hvala svakodnevno. Evo ih:

Zapišite jednu rečenicu svakoga dana

Ne, ne morate da pišete standardni dnevnik. Umesto toga, zapišite jednu rečenicu o jednoj stvari koja vas je tog dana usrećila. Nova frizura, odličan ručak, predivno veče sa drugaricom, šta god vam je poboljšalo raspoloženje. Ovo je odlična metoda da se fokusirate na pozitivne stvari.

Ponudite se da kupite kafu ili užinu i kolegama

Svakako idete da uzmite sebi. Neće vam biti previše da uzmete nešto i kolegi iz kancelarije. Ovime pokazujete da mislite na druge i da samim tim cenite i ono što neko drugi uradi za vas.

Uputite kompliment strancu

Ovo je poprilična retkost na našim prostorima, ali verujte nam – kada se desi da vam neko uputi kompliment iznenada, nećete ni shvatiti da vam je na licu osmeh od uha do uha! Tužno je da se uglavnom oglasimo samo kada treba nekome da se požalimo. Iznenadna lepa reč je fantastičan način da nekome popravite dan.

Komentarišite na Instagramu

Koliko god da zvuči banalno, ima efekta! Ako je vaša prijateljica izbacila sliku na kojoj je predivna – stavite joj to do znanja u komentaru. Ona će se osećati odlično, a vama će biti drago što je tu sliku podelila sa svetom. 🙂

Napravite pakt sa sobom da se 24 sata nećete žaliti

Negativnost suzbija zahvalnost skoro uvek. Obećajte sebi da ćete privremeno staviti zabranu sebi na svo kritikovanje koje biste uputili nekome ili nečemu. Verujte nam, svaki sat će se isplatiti!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp