Search
Close this search box.

Posao vas iscrpljuje? Evo šta može biti uzrok!

Da li vam se nekada čini da koliko god da dobro radite svoj posao, osećaj iscrpljenosti nekako stalno visi nad vašom glavom? Iako ste usavršili umetnost produktivnosti ili štiklirali impresivan broj stavki na vašoj to-do listi, osećaj iznurenosti je i dalje tu, uprkos vašim naporima da mu se suprotstavite.

Neće vas iznenaditi ako kažemo da ovaj osećaj imaju mnogi – čak i oni koji suštinski vole svoje poslove. Radno vreme od 9 do 5 se nikada zapravo ne završi u 5 i nekako ima tu moć da vas optereti dugo nakon što napustite kancelariju – čak i tokom vikenda.

Želite da znate trik koji će vam pomoći da izbegnete da ,,sagorite“ na poslu i da se osećate loše tokom celog dana? Jednostavno je: ignorišite nepotrebnu dramu.

posao

Nedavna studija je proučavala gotovo 600 zaposlenih kako bi posmatrala faktore koji doprinose iscrpljenosti. Oni koji su ignorisali ,,neuljudnost na radnom mestu“ prijavljivali su manji stepen iznurenosti nego njihove kolege koje su na to obraćale pažnju.

Šta možemo izvući kao zaključak? Aktivno se postarajte da se ne upetljate u politiku koja se vodi u kancelariji, u tračeve ili dramu sa kolegama. Videćete kako će vam i energija i dobrobit biti na znatno višem nivou.

Sada imate puno pravo da ignorišete koleginicu koja hoće da tračari o emotivnim problemima vašeg šefa. Nema na čemu! 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp