Search
Close this search box.

Postavite sebi ova 3 pitanja, kako biste pronašli izgubljenu motivaciju

Ima dana kada samo sedimo i čekamo da nam se motivacija vrati, zar ne? Jer kada nema motivacije, bezvoljni smo čak i da ustanemo iz kreveta, a kamoli da obavimo sve poslove koji nas toga dana očekuju. Sasvim je jasno da ne možemo biti orni za rad svakoga dana u godini, ali, kako bismo bili produktivni, potrebno nam je da što češće budemo motivisani za nove radne pobede!

Ponekad imamo potrebu za slobodnim danom, kada  isključimo telefon i ne mislimo o poslu, iako nas čeka još mnogo toga što treba da završimo. Radi se  o tome da je barem 50 do 70% našeg rada kreativnost, a kada se kreativnost uspava, jedino je motivacija može ponovo probuditi.

Pitanje je samo gde pronaći motivaciju?

Recimo da sebi postavite par pitanja kao što su: Kako motivišete sebe da nastavite sa poslom, čak i kada je to poslednje što želite? Da li uvek imate deo posla koji uradite unapred, kako biste imali na šta da se pozovete onih dana kada više nemate motivacije? I poslednje: Šta mi može pomoći da se ponovo vratim poslu?

Kada sebi postavite sva ova pitanja i date iskrene odgovore, znaćete koje je pravo mesto na kome bi trebalo da potražite svoju motivaciju i probudite svoju kreativnost!

Veoma je bitno da prihvatimo činjenicu, da koliki god da smo profesionalci, mi smo pre svega ljudi. Sasvim je prirodno da ne možemo biti podjednako motivisani, efikasni i produktivni tokom cele godine. Ponekad je prirodno da malo usporimo. Međutim bitno je da umemo u sebi da pronađemo motivaciju i ponovo se pokrenemo nakone dužeg odmora.

Zašto bi trebalo da radite posao koji mrzite!

Svako od nas najbolje poznaje sebe i svoj način rada. Jedino sami možete da donesete odluku da li vas motiviše sama svest o tome da ćete posao odraditi na vreme ili pak, rokovi koje morate da ispoštujete. U svakom slučaju, savet plus je  da onih dana kada ste puni motivacije i poleta, slobodno možete da uradite i koji poslić više, jer će vam to koristiti onih dana kada nemate volje ni za šta.

Zapamtite, svaki put kada vas nervira što ste usporeni i bezvoljni, samo postavite sebi ovih nekoliko pitanja. Odgovor se uvke krije u vama samima!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp