Search
Close this search box.

Prestani da čekaš pravi trenutak, već izaberi jedan i učini ga pravim

Kroz čitav život svi smo skloni čekanju nekog pravog trenutka za sve što radimo. Čekamo da dođe taj neki savršeni trenutak kako bismo ispunili svoje ciljeve, nesvesni da su svi naši trenuci pravi za nešto, mi ih puštamo da prolaze pored nas dok nam se zamisli, ideje i planovi gomilaju.

Još kao deca čekali smo pravi trenutak da kažemo roditeljima da smo upropastili omiljenu igračku, kasnije da saopštimo lošu ocenu, potom da smo se zaljubili, da želimo da se osamostalimo, i tako čitavog života. Ne postoji najbolje vreme ili dan za nešto. Svemir se sastoji od energije u stalnom pokretu, tako da se možete kretati i stvarati sopstvene pozitivne trenutke. Ili ipak sedeti čekajući neki savršen. Izbor je samo vaš!

Ima onih ljudi koju su srećni sa svojim prosečnim poslom, s malo novca i bez partnera. Ima i onih koji su srećni s odličnom karijerom, puno novca i u vezi su. Oni su shvatili da je stav o sadašnjoj sreći i zahvalnosti puno produktivniji u odnosu na stav o sreći jednog dana. Oni ne čekaju pravi trenutak ili priliku kao uslov da se prepuste sreći. Oni sreću stvaraju. Zašto ne biste mogli i vi?!

Ne morate imati diplomu i raditi s najboljim timom kako biste započeli svoj sopstveni biznis.

Ne morate imati savršeno telo da biste uplovili u romantičnu ljubavnu vezu.

Ne morate da čekate vikend da biste izašli s prijateljima u provod.

Ne morate imati 10 kg manje da biste se prijavili na plesni kurs.

Ne morate čekati noć da biste vodili ljubav.

Ne morate imati milione da biste otišli na vikend putovanje.

Nema savršenog trenutka i verovatno ga nikada neće ni biti. Jedino pravo vreme je – sada. Zato je čekanje na nešto pravo i savršeno samo obično gubljenje vremena.

Svako od nas je bar jednom u životu pomislio kako želi da sretne osobu, svoju drugu polovinu koja će nas učiniti srećnima. To je potpuno pogrešno! Sreća proizilazi iz svakog od nas, i ako mi ne odlučimo da budemo srećni, niko drugi nas ne može učiniti takvim. Dovoljno je samo da imamo osobu s kojom ćemo svoju sreću deliti.

Ne morate živeti u strahu, da nije pravi momenat da učinite prvi korak i promenite svoj život po bilo kom osnovu. Samo treba da koristite ono što imate sada, usredsredite se samo na ono što je ispred vas i počnite odmah.

Problem je često u tome što mi ne znamo kako da budemo srećni. Nekako teramo sami sebe dalje bez obzira na sve, uvereni u sebi da ćemo pronaći sreću, da će doći naš pravi trenutak. U svakom od nas postoji izvor sreće i čim ga uspemo sami prihvatiti, počećemo se smejati više – čak i ako nismo ništa promenili u životu. Svaki trenutak u kom budemo uhvatili sebe da smo srećni i da se smejemo biće pravi trenutak za sve što poželimo. U svakom od nas se nalazi skrivena radost, koja samo čeka da je oslobodimo.

Zato je baš sada savršen dan da prihvatite svoj uspeh, da onima koje volite to i saopštite, da ispunite svoje snove, da zagrlite one koji vam nedostaju.

Život je baš onakav kakvim ga sami stvorimo, i zato budimo uvek nasmejani da bi nam život bio srećan!

Maja Vlajić
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp