Search
Close this search box.

Pripremite kožu za hladne dane – evo kako!

Naša koža, kako lica tako i tela, veoma trpi kada smo u periodu prelaska iz leta u jesen i zimu. Temperature koje se naglo menjaju veoma utiču na našu kožu i zbog toga je važno na koji način ćemo je negovati.

Zbog vetra i niskih temperatura koža postaje crvena, počinje da zateže i pecka. Da biste sačuvali lepotu i zdravlje svoje kože, pripremite je za zimski period adekvatnim tretmanima i preparatima i pružite joj intenzivnu negu koja je potrebna.

Koristite ulja

Koristite uljane kupke tokom tuširanja jer one ne isušuju kožu kao obični sapuni i kupke. Nakon tuširanja uljanim kupkama na vlažnu kožu namažite losion ili kremu za telo i veoma brzo ćete primetiti razlike na vašoj koži. Vitamin E veoma brzo regeneriše kožu tako da možete birati preparate koji ga imaju u svom sastavu. Ulje stimuliše razmenu materija i cirkulaciju, štiti ćelije kože od oštećenja, a bogato je i masnim kiselinama. Zahvaljujući tome, jača zaštitni sloj kože, održava vlažnost i daje joj mekoću.

Kokosovo ulje je jedno od najboljih i nama omiljeno. Sve blagodeti ovog ulja, možete pronaći ovde!

Ono što je takođe važno je da tokom hladnih dana izbegavate vruće kupke. Vrela voda brzo rastapa zaštitni sloj kože, čiji je prirodni zadatak da kožu održava gipkom. Radije se istuširajte mlakom vodom ili kombinacijom tople i hladne vode. To će podstaći prokrvljenost čitavog organizma, pa tako i kože, koja će dobijati više kiseonika. Zahvaljujući tome, proces obnavljanja ćelija biće brži.

Ne zaboravite na piling kože i maske 

Već smo vam pisali o prirodnim pilinzima za telo i lice koje možete sami pripremiti i koristiti u nezi vašeg tela. Piling će otkloniti suvišan sloj sa vaše kože i vratiće joj gipkost i sjaj.

Recept za savršen home made piling, kliknite ovde!

Takođe ne zaboravite maske za lice posle pilinga, možete koristiti neke već gotove ili same pripremite maske od prirodnih sastojaka, vaša koža će vam biti zahvalna.

Kliknite ovde i saznajte sve o crnoj masci za lice, koja je u poslednje vreme postala veoma popularna!

Pojačajte hidrataciju  

Tokom zime pojačajte hidrataciju vaše kože. Hladan vazduh isušuje kožu i ona postaje mnogo osetljivija i crvena. Hranljive kreme koristite češće nego inače i gledajte da sadrže hijaluronsku kiselinu, vitamin C i E. 

Ne zaboravite da hidrirate predeo oko očiju i vaše usne. Ovo su delovi lica na kojima se takođe vrlo brzo vide tragovi hladnih dana i niskih temperatura.

Osim nege kože koja je veoma važna povedite računa i o vašoj ishrani tokom hladnih dana. Hranljive sastojke našoj koži dajemo i putem hrane koju unosimo u organizam, a ne samo putem maskica i kremica koje koristimo. Unosite što više svežeg voća i povrća bogatog gvožđem i vitaminom C, orašaste plodove poput lešnika, badema i semenki bundeve, koji su izvanredan izvor vitamina E i B, kao i nezasićenih masnih kiselina. Od toga će imati koristi ne samo vaša koža već čitav organizam.

Obavezno isprobajte ovih 9 beauty saveta koje smo ranije spremili za vas!

Sandra Lejić

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp