Ništa tako dobro ne popravlja raspoloženje kao šolja toplog napitka tokom hladnih dana. Sezona tikve, cimeta i toplih napitaka podseti nas da je trenutak da posle posla svratimo u Starbucks ili se ciljano zaputimo u njega, naručimo svoj Pumpkin Spice Latte i automatski popravimo svoj dan.
Sada vam donosimo recept za omiljenu kafu sa ukusom bundeve, koju možete napraviti i kod kuće i uživati u svojoj omiljenoj seriji, ušuškani ispod ćebeta.
Pročitajte: Idealna zimska poslastica – Crumble sa jabukama i cimetom
Sastojci:
- 250 ml mleka (možete koristiti i biljno mleko)
- 120 ml kafe (espresso ili domaća kafa)
- 30-45 g bundeve (pire)
- 15-30 g šećera (po ukusu)
- 1/2 kašičice ekstrata vanile
- 1/2 kašičice cimeta
- vrlo malo mlevenog đumbira
- Prstohvat muskatnog oraščića
- Šlag (po želji, za dekoraciju)
Priprema:
Skuvajte kafu ili napravite espresso, mleko zagrejte na srednjoj temperaturi i pazite da ne proključa. Kada je mleko zagrejano, dodajte pire od bundeve, šećer, vanilu, cimet, đumbir i muskatni oraščić. Promešajte dok se sastojci ne sjedine.
U veliku šolju sipajte pripremljenu kafu, a zatim dodajte mešavinu mleka i bundeve. Po želji, dodajte šlag na vrh i dekorišite ga sa malo cimeta.
Uživajte u svom home made Pumpkin spice latte-u.
Foto: @backtotheroots_official