Search
Close this search box.

Razlike između srodne duše i partnera

Rekli biste da ova dva termina imaju potpuno isto značenje, zar ne? Međutim, postoji nekoliko ključnih razlika i njihovo razumevanje će vam pomoći da shvatite koji su vaši emotivni životni ciljevi i kakva vrsta veze vam, shodno tome, odgovara.

Srodne duše često odu nakon što ispune svoju svrhu u vašem životu

Vaša srodna duša danas možda to neće biti sutra. To je zato što srodna duša dolazi sa svrhom da vas nauči nešto o vama samima. Uči vas dragocenim veštinama ponašanja u vezi koje ćete primeniti na neki lepši odnos u daljem životu – sa nekim drugim.

Životni partner, sa druge strane, je tu da uradi mnogo više. On je tu da raste sa vama kroz svaku etapu vašeg života. Povezanost koju osećate sa partnerom je i duhovna i praktična i samim tim odoleva zubu vremena.

Vaša srodna duša je često oličenje vas samih

couple

Ne mislimo fizički, naravno. To bi bilo malo čudno. Ono što želimo da kažemo je da će njegova životna priča i pogledi na svet biti vrlo slični vašim. U tom trenutku, to vam pruža mogućnost da naučite dosta o sebi. Kada ste s njim, kao da proučavate mapu sebe. Međutim, postoji jedna loša stvar u svemu tome – vaše mane i loše navike su takođe jako slične.

U kontekstu duže veze, to često ne funkcioniše.

Razumljivo je da vam je potreban neko ko deli neke od vaših interesovanja, ali vam treba i neko ko će vam se suprotstaviti ponekad. Tu na scenu stupa životni partner!

Njegove osobine su možda drugačije od vaših, ali upravo to čini da budete zajedno zauvek. To je ono što vam je potrebno da održite svoju vezu i razvijate se kroz život.

Srodna duša vas intuitivno poznaje

Kada pričate sa srodnom dušom, maltene dovršavate jedno drugome rečenice. Sa druge strane, životni partner možda neće u prvi mah razumeti vaše vrednosti i obrnuto. Međutim, baš je to ono što vašu vezu čini stimulativnom. Zapravo, parovi koji se raspravljaju (na zdrav način) zbog svojih razlika, često budu mnogo srećniji.

Srodne duše se često pojave kada prolazite kroz bitan period života

couple2

Postoji razlog zašto su veze između mladih ljudi (kojima se nešto bitno dešava na svakih pet sati) tako strastvene i živahne.

Sa tom strašću često dolazi i borba da se pronađe balans s obzirom na to kakav je intenzitet tog žara koji spaja srodne duše.

To nije slučaj sa životnim partnerima. Možete provesti godine oko njega pre nego što shvatite koliko se dobro slažete. Uz to, životno partnerstvo počiva na relativno stabilnoj podlozi.

Ne postoji ništa pogrešno ni u jednom ni u drugom tipu veze. Koliko vam odgovaraju zavisi od toga u kom ste periodu života. Ovo vam samo može pomoći da shvatite koja veza se podudara sa vašim potrebama u ovom trenutku. Važno je da ste zadovoljni i da iz svake veze naučite nešto novo o sebi!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp