Search
Close this search box.

Ritual za još veći uspeh

Između poslovnih obaveza, društvenog života i kvalitetnog vremena sa porodicom, suvišno je reći da uvek tragamo za novim i boljim trikom za produktivnost.

Od različitih to-do lista do ciljeva za poboljšanje sebe kao osobe, sve smo apsolvirali kada se radi o načinu da uradimo više za manje vremena. Međutim, zahvaljujući Džonatanu Sternu, možda smo naišli na ,,svetog grala“ trika za bolji učinak – da čak ne zahteva ni da ustanete iz kreveta!

Radi se o tome da se istraživalo kako to najproduktivniji ljudi raspoređuju svoje prioritete, kako se fokusiraju, donose odluke i motivišu sebe. Intervjuisani su stručnjaci (među njima čak i kreatori novog klasika među crtanim filmovima – Zaleđeno kraljevstvo!) o tome kako oni povećavaju svoju produktivnost na dnevnoj bazi. Jedan trik se naročito istakao: vizuelizacija.

krevet

Vizuelizacija podrazumeva da govorimo sebi šta očekujemo da se desi. Na primer, 10 minuta provedemo vizuelizujući to kakav će nam biti dan. To pomaže da nam se izoštri fokus. Na taj način učimo svoju bližu podsvest na šta da obrati više pažnje, a šta da ignoriše. Najbolje u svemu tome? To možete uraditi u krevetu, dok ste u onom poluuspavanom stanju odmah nakon što vam alarm zazvoni.

Prošetajte se mentalno kroz svoj dan i naslikajte jasnu sliku uspeha, produktivnosti i postignuća. Ako želite da razmišljate na duže staze, vizuelizujte kakav će vam život biti kada postignete sve svoje ciljeve. Kada zamislite tačno šta želite – danas, sutra ili 10 godina od sad – to vam pomaže da se bolje fokusirate u toku dana i da efektivno rasporedite prioritete.

Da li ste ovo nekada probali? Podelite svoje iskustvo sa nama!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp