Romani uz koje ćete uživati ovog leta

Sa dolaskom meseca maja i prolećnog sunca, umorni od duge i hladne zime, svi polako počinjemo da maštamo o letu, vrelim temperaturama i odlasku na godišnji odmor. Prvo krećemo s dijetama, vežbanjem i pripremom tela da ga u kupaćem kostimu predstavimo u najboljem izdanju. Sledeći korak je prelistavanje top – lista aktuelnih destinacija, razmatranje ponuda različitih turističkih agencija i konsultovanje sa prijateljima – gde ići ovog leta na odmor!? Bez obzira na to gde ćete otići na letovanje, ne smete zaboraviti da spakujete i nekoliko knjiga za opuštanje. Dani odmora na plaži su pravo vreme da pročitate neko lepo štivo, koje niste uspele tokom užurbane godine. Od početka 2017. godine razni autori su nas obradovali svojim novim delima.

Pogledajte listu koju vam preporučujemo: 

Vesna Dedić „Seti se naše ljubavi“

Sada već tradicionalno pred letnju sezonu Vesna Dedić nas obraduje svojim novim romanom uz koji najčešće plačemo i smejemo se na plaži. Ova melodrama je namenjena svim devojkama koje su opijene žaljubljenošću, zrelim ženama kojima je, kako autorka kaže „tragedija udvoje lepša od samoće“. Roman prati tri generacije jedne porodice od Ljubljane, preko Vrnjačke Banje do Beograda.

Dijego Galdino „Ljubav ima tvoje oči“

Kroz opis kuće i prelepog pogleda koji se iz nje pruža uspećete da stvorite sliku kao da ste baš vi tu živeli sa Sofijom i njenom porodicom. U spokojno mestašce u srcu Toskane nemir će uneti neobičan gost. Ovo je ljubavna priča puna strasti između Sofije i čuvenog slikara. Sasvim je sigurno da je ovo idealan roman za odmor uz zvuke talasa.

Federiko Moća „Tri puta ti“

Rasplet priče koji smo godinama čekali! Nakon izuzetnog uspeha romana Tri metra iznad neba i njegovog nastavka Želim te, Federiko Moća nam govori šta se dogodilo šest godina kasnije. Više nije reč o mladalačkoj zaluđenosti, već svedočanstvo o strasti i ljubavi zrelih ljudi. Putevi će im se ponovo ukrstiti kad se najmanje budu nadali.

Jelena Bačić Alimpić Nigde nema te“

Radnja smeštena u dane stradanja tokom Drugog svetskog rata prati život mlade Izabele Mesini koja dobrovoljno odlazi od svoje majke prijavljujući se za bolničarku Crvenog krsta. Jednog dana dobija zadatak da se stara o teško povređenom Marku, izveštaču iz Srbije, s kojim se postepeno upušta u neobičan odnos.

„Jer nekad je lakše umreti nego voleti.“ Izabela Mesini 

Rut Hogan „Kad su ruže cvetale“

Priča koja će probuditi nadu da postoje druge šanse za večne ljubavi. Glavni junak romana Entoni je izgubio vrednu uspomenu svoje verenice Tereze, pre četrdeset godina, i tako prekršio jedino obećanje koje joj je dao. Tog dana Tereza je preminula. Nastavak i rasplet ove priče pročitaćete na svojoj omiljenoj letnjoj destinaciji.

Harlan Koben „Nedostaješ mi“

Ukoliko niste ljubitelj letnjih, ljubavnih štiva, ovo je prava knjiga za vas! Inspektorka  njujorške policije Ket Donovan, usmerena na jednu profilnu sliku iako je to samo profil, poput mnogih drugih na sajtovima za upoznavanje. Krimi priča, koju karakteriše neizvesnost i niz nepredvidivih situacija, držaće vam pažnju do samog kraja.

Mirjana Bobić Mojsilović „Dnevnik srpske domaćice“

Ovo je knjiga za sve; za naše roditelje, nas i našu decu – kaže nam autorka romana. Romantično, duhovito i potresno svedočenje glavne junakinje Anđelke o srećnom detinjstvu u Titovoj Jugoslaviji, bombardovanju i danima koji su usledili nakon košmara devedesetih godina.

Nikolas Sparks „Spasavanje“

Tejlor Makejden, dobrovoljni vatrogasac izlaže se velikim rizicima kako bi spasio ljudske živote. Postoji, međutim, nešto sa čim nije u stanju da se suoči – ne može da se zaljubi. Sve dok se jednog dana ne upusti u spasavanje potpuno drugačije od svih prethodnih…

Sofi Goldberg „Mesečina nad Istanbulom“

Ovo je ujedno porodična drama i istorijski roman. Roman o tradiciji, osećanjima, ukusima i jednoj ženi koja je ostavila sve da bi pronašla svoje mesto u svetu. Iako stvara porodicu i novi život u neobičnoj zemlji, ona nije u stanju da zaboravi mesečinu nad Istanbulom. Gde god se vi nalazili, na momente ćete se osećati baš kao da ste u Istanbulu.

Ovde možete pročitati još zanimljivih tekstova o knjigama!

Maja Vlajić

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp