Search
Close this search box.

10 romantičnih komedija koje svaka žena mora da pogleda pre tridesete

Osim životnih lekcija koje učimo i egzistencijalnih pitanja koja sebi postavljamo, postoje i obavezne romantične komedije koje bi svaka od nas trebalo da pogleda pre nego što proslavi svoj veliki trideseti!

Bez daljeg odugovlačenja, savetujemo da spremite mnogo kokica i krenete redom:

Danas 13 sutra 30

danas-13

Sve što Džena Rink želi je da bude ,,zavodljiva, uspešna tridesetogodišnjakinja“ – a to i dobija. Dženifer Garner je sjajno prikazala kako je to biti trineasetogodišnjakinja u telu tridesetogodišnjakinje, a ovaj film hvata tačan trenutak kada se svet zaljubio u glumca Marka Rafala. 🙂

Tajmer

tajmer

Ukoliko ste se pitali šta znači imati srodnu dušu, Tajmer vaš pušta da zamislite kako je to kada bi nosili futuristički uređaj koji odbrojava do tačnog trenutka kada ćete upoznati ,,onog pravog“. Film prikazuje anksioznost starenja bez jasne romantične perspektive na vidiku i diskutuje o tome da li treba živeti u trenutku ili treba čekati princa na belom konju.

Dnevnik Bridžit Džouns

bridzit

Presmešna i necenzurisana Bridžit Džouns ima našu lojalnost zauvek kao narator uhvaćen u ljubavnom trouglu sa svojim šefom i prijateljem iz detinjstva. Britanski humor je na vrhuncu i slavi ideju da budemo bespogovorno svoji, sa svim manama i nesavršenostima.

10 stvari koje mrzim o tebi

10-stvari

Jedna od najpametnijih tinejdžerskih komedija ikada, 10 stvari koje mrzim o tebi je klasik zbog svog neverovatno pametnog scenarija i urnebesnog druženja između glumaca. Da ne govorimo o jedinstvenim romantičnim momentima i epskim scenama igre i pesme, kao i, naravno, izjavama ljubavi na javnom mestu.

U dobru i u zlu

JENNIFER LAWRENCE and BRADLEY COOPER star in SILVER LININGS PLAYBOOK

Dženifer Lorens. Bredli Kuper. Stav. Takmičenje u plesu. To je to.

Eni Hol

foto: United Artists/Getty Images)
foto: United Artists/Getty Images)

Vudi Alen je sebi svojstveno neurotičan u ovoj komediji baziranoj u Njujorku, koja govori o usponima i padovima jedne veze tokom nekoliko godina.

Zgodna žena

PRETTY WOMAN (1990) RICHARD GERE, JULIA ROBERTS PRW 081

Logično je da je ovo obavezno. Džulija Roberts je neverovatna u ovom filmu o bogatom biznismenu koji pada na prostitutku koju je unajmio iz hira.

Kad je Hari sreo Sali

When Harry Met Sally

Ova obavezna romantična komedija postavlja ono čuveno pitanje ,,Da li su muško – ženska prijateljstva zaista moguća?“. Meg Rajan i Bili Kristal pričaju nam priču o jedanaestogodišnjem prijateljstvu između dvoje ljudi koji pokušavaju da održe granicu između ljubavnika i prijatelja.

Doručak kod Tifanija

breakfast-at-tiffanys-chandelier

Odri Hepbern igra ultimativnu ,,ženu sveta koja ne želi da se skrasi“ u ovom klasiku iz šezdesetih o piscu koji se zaljubljuje u svoju komšinicu.

Čudesna sudbina Amelije Pulen

amelie-4

Ovaj francuski film nam nikada neće biti dosadan. Opisuje samoću vrlo fine mlade konobarice koja se zaljubljuje u stranca koga je videla u metrou. Sva ta osećanja, te boje, te rečenice… Topla i večna preporuka!

izvor: cosmopolitan.com
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp