Search
Close this search box.

Rumenilo – nezamenljivi pomoćnik

Nijedan dobar makeup ne može podneti nedostatak ovog magičnog pomagala, zahvaljujući kojem za tren izgledamo svežije i zdravije. Bila vaša koža problematična ili ne, kada stavimo podlogu i puder, iako smo potpuno našminkane i pažljivo smo posvetile pažnju svakoj trepavici, usnama ili obrvama, bez rumenila ništa ne funkcioniše.

Proučite šta se sve nudi i odaberite onaj tip koji vam najviše odgovara. Rumenila su vam dostupna u prahu, kamenu ili kremasti. Ono u kamenu je najčešće i veštim potezima četkice možemo stvoriti zanimljive efekte. Međutuim, ukoliko je vaša koža suva i sklona perutanju, možda rumenilo u kamenu nije najbolji izbor. Nanošenjem ovog tipa rumenila biste još više istakle isušene delove i ljuskice. Pokušajte sa rumenilom u kremi koje će u isto vreme dati zdravi sjaj licu i nahraniti vašu kožu.

Naravno, devojke i žene sa masnom kožom mogu takođe probati kremasta rumenila, ali njihova koža već luči dovoljno sebuma i sama po sebi ima tendenciju nka neželjenom sjaju. Zbog toga radije birajte rumenilo u kamenu koje će se ponašati kao mikroupijač, a u isto vreme će se duže zadržati na takvom tipu kože.

Ovde razlika nije samo u tipu kože kojoj je namenjeno, već se i različito nanose. Rumenilo u kamenu nanosite posle podloge i pudera u kamenu dok kremasto nanosite nakon podloge, ali pre pudera u kamenu.

rumenilo

Koristite dovoljno dobru i veliku četku za rumenilo. Neka bude čvrsta i gusta, ali od mekih vlakana. Nanesite rumenilo prvo na najmesnatiji deo obraza, negde u liniji sredine oka, a zatim ga pažljivo razvucite prema ušima i korenu kose.

Obratite pažnju na boju kose i ton kože pri odabiru rumenila. Ako je vaša kosa plava sa hladnim tonom kože odaberite ružičaste nijanse. Plavuše sa toplim tenom odlično izgledaju sa roze nijansama rumenila. Ako je vaša kosa tamna, a ton kože hladan odaberite i hladno ružičasto rumenilo. Za topli ton kože odaberite ružičasto-smeđu nijansu. Crvenokose vole nijansu breskve. Terakota i smeđe nijanse odlično će pristajati crnokosim damama.

Isprobajte razne nijanse, osmislite vlastitu, naglasite svoju lepotu i uživajte!

Jelena Perkunić obezbedila je popust za sve naše čitateljke za šminkanje, ali i za školu šminkanja! U toku je upis nove generacije. Javite nam se radi preuzimanja vaučera.

IMG_7640-683x1024-1

Jelena Perkunić, profesionalni šminker, rođena je 1987. godine, a profesionalnu karijeru započinje 2008. Mlada, ambiciozna i željna novih saznanja, interesovanje za modu, film i šminku pokazuje još u osnovnoj školi. Obrazovanje stiče kod najpriznatijih šminkera u Srbiji, praksu radom na stvaranju TV programa u producentskoj kući ProVision, dok svoje znanje, umeće i profesionalizam dokazuje radom na televiziji Pink. Vlasnica je makeup studija u centru Beograda, na Vračaru, osobenog po pozitivnoj vibraciji koju prenosi kako na polaznike kursa šminkanja koji organizuje, tako i na afirmisane javne ličnosti iz sveta mode i muzike.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp