Search
Close this search box.

Sara Oster Rokvić – Biti mama je svrha postojanja

Sara Oster Rokvić rodila je sina Despota i svoje impresije o majčinstvu podelila na svom Instagram profilu. Ubrzo se u priče o majčinstvu uključilo mnogo sadašnjih i budućih mama, gde su zajedno prolazile kroz teške trenutke odgajanja dece, ali i one najlepše, kao što je osmeh bebe.

,,Momsters zajednica je nastala od ideje da napravim Instagram profil na kojem ću ,,okupiti” moje prijateljice i poznanice koje su majke, radi zajedničkih tema vezanih za majčinstvo. Želela sam da podelimo savete i iskustva i pomognemo jedne drugima ,,na jednom mestu”. Međutim, za kratak period, tačnije 4 meseca, pridružio nam se veliki broj žena i majki. I mi smo sada već jedna velika i lepa zajednica.”

Zajednica Momsters danas broji hiljade pratilaca na društvenoj mreži Instagram, a ovome se nije nadala ni autorka – lepa mama, Sara Oster Rokvić.

image[3]

,,Ne, zaista. Broj žena koje su pritiskale follow je rapidno svakodnevno rastao. Srećna sam što su baš one, toliko sve pozitivne i pune ljubavi, deo mog ,,Momsters-a” i čine ga prelepim mestom. Hvala im do neba.”

Otkrila nam je koji je najkorisniji savet koji je dobila u vezi sa odgajanjem svog sina Despota.

,,Da slušam svoju intuiciju i svoj majčinski instinkt kada je o mom detetu reč, jer priroda nikada ne greši.”

Svojim rođakama, drugaricama, ali i mamama koje prate Momsters Instagram profil, uvek savetuje sledeće.

,,Da budu zahvalne i srećne, srećne, srećne. Da uživaju u svom detetu, u vremenu provedenom sa njim. Da ga pravilno usmeravaju, da mu ,,usade” ljubav ka životu, knjizi, umetnosti, životinjama i da ih uče da budu kvalitetni ljudi koji čine dobra dela. Biti majka nimalo nije lak zadatak, ali je najveći dar na svetu i naša svrha postojanja.”

Čini se da se danas, više nego ikad, žena suočava sa brojnim izazovima svakodnevice.

image[4]

,,Žena kao žena se danas susreće sa brojnim izazovima na ovom našem, ne tako lakom, putu nezavisnosti. Veliki smo teret nabacile na naša mala leđa, da bismo se izborile za mesto koje i te kako zaslužujemo. I obrazovanje i posao i porodica i deca i prijatelji i sve ono što sve to sa sobom nosi… Ipak, definitivno sve to možemo, a pogotovo od onog dana kada postanemo majke. Tada za nas ne postoji reč ,,nemoguće”. Koliko god da nam je nekada teško i mislimo da više nemamo snage, mi smo lavice i idemo samo napred!”

Ipak, bez obzira na brojne obaveze i činjenicu da je biti mama posao koji se obavlja 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, šarmantna Sara ističe da bi mame trebalo da imaju vreme i samo za sebe.

image[5]

,,Postati mama ne znači ne živeti više, nego živeti još bolje i lepše nego pre. Život se okrene naopačke, dosta toga se promeni, prioriteti i navike pre svega, ali sve dobije smisao. Svaka mama treba da se potrudi i nađe vremena za sebe, da sedne sa prijateljicom u poslatičarnicu, da ode na masažu, da se prošeta i kupi sebi nešto lepo, makar to bio i čokoladni mafin i cveće… Malo je vremena potrebno za takve stvari, a i te kako znače i prijaju svakoj mami. A kada dečica malo porastu i dođe vreme za vrtić i nove drugare, mama može nazad na posao. Maskara na trepavice, parfem i u nove pobede!”

Sarin suprug, pevač Marko Rokvić, nedavno je snimio pesmu koju je posvetio svojoj najvećoj ljubavi. Ipak, više od toga raduje je činjenica da je njen izabranik požrtvovani tata koji uživa u svim čarima odrastanja njihovog sina.

Processed with VSCO with s2 preset

,,Marko je jedan od onih očeva koji se stvarno trude da učestvuju u svim aktivnostima sa svojim detetom. Primećujem kako su muškarci više posvećeni deci nego ranijih godina, što me raduje. Naš tata uglavnom radi noću, kada mi spavamo, tako da nismo baš mnogo sami. Kada jesmo, snalazimo se kao i sve mame i bebe i čekamo tatu.” 🙂

Lepa vest je da se Momsters družina uskoro seli i na blog.

,,Momsters blog je u izradi, a pokrenut je na nagovor žena oko mene. Osim tema vezanih za majčinstvo, biće još dosta toga što verujem da će biti interesantno mojim čitateljkama. Biće to pravi ženski kutak, gde ćemo se družiti. Imam još dosta ideja koje želim u skorije vreme da realizujem, ali vam ne mogu sve sada otkriti. 🙂 “

Za kraj želim da pozdravim sve čitateljke ovog zaista prelepog portala i da ih pozovem da nam se pridruže! 🙂

@momsters

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp