Kako da vaše lokne budu savršene

Mi obožavamo kovrdžavu kosu (iako je nemamo), ali znamo da sa zanosnim loknama dolazi i malo komplikacija. Elektricitet, lomljenje češlja, buđenje sa izgledom a la Ajnštajn i još podosta sličnih situacija.

Opet smo se malo raspitivale i naišle na nekoliko grešaka koje je vrlo moguće da pravite. Ukazaćemo vam na njih, kako biste ih izbegavali, i kako bi vaše kovrdže ostale vaš predivni zaštitni znak!

Birate pogrešan šampon

Priznajemo, ni mi ne znamo šta tačno sadrže naši omiljeni šamponi, ali stoji da on može uticati na našu kosu. Tako je i sa loknama. Izbegavajte šampone sa sulfatima, jer isušuju kosu, a uz to, preporučuje se da perete kosu svakog drugog dana, a ne svakog.

izvor: Pinterest
izvor: Pinterest

Ispravljate kosu bez zaštite

Svi mi ponekad volimo da promenimo izgled, ali u tom procesu moramo čuvati svoju kosu. Koristite sprej za oblikovanje kose koji će vlasi zaštititi od toplote pegle.

Ne stavljate dovoljno balzama

Lokne zahtevaju hidrataciju, tako da je jako loše ako ih lišite nje. Maske za kosu ili balzami su nešto što apsolutno morate praktikovati, jer funkcionišu poput multivitamina!

Previše dirate kosu

Vrlo često uhvatimo sebe sa prstima u kosi. Na taj način je isušujemo, a povrh svega je i naelektrišemo. Pored toga, šeširi, a čak i peškir mogu naelektrisati vašu kosu. Zato, osim što bi trebalo da iskorenite naviku ,,čačkanja“ kose, preporučujemo da ne koristite grube peškire.

Ne konsultujete se sa frizerom

Postoji verovatnoća da ste nekad imali lošu frizuru (ili dve, možda tri) i to usled poriva da probate nešto novo. Ovoga puta, kada sednete na stolicu, pitajte frizera za mišljenje. On će vam sigurno dati dobar savet i oblikovati vašu frizuru tako da vaše lokne izgledaju savršeno!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp