Search
Close this search box.

Sedam načina da započnete razgovor

Započeti razgovor sa nepoznatom osobom ponekad je veoma stresna situacija. Nekada neka osoba jednostavno istinski privlači našu pažnju i želimo da joj se obratimo kako bismo porazgovarali, a možda i razmenili brojeve telefona, pa i otišli na kafu, a mi prosto ne znamo kako započeti taj razgovor. Kako više ne biste imali ovih muka, danas ćemo sa vama podeliti sedam sjajnih načina koji će vas spasiti neprijatnosti i omogućiti vam da na najbolji način započnete komunikaciju.

  1. Ne budite stidljivi – Stidljivošću u prvom razgovoru na savornika možete ostaviti ustisak nesigurne osobe i nekoga ko nije u potpunosti spreman i zainteresovan za razgovor. 
  2. Ne budite napadni – Kao što ne bi trebalo da budete stidljivi, isto tako ne smete da budete ni preterano otvoreni. Ukoliko u prvih 15 minuta razgovora svom sagovorniku ispričate celo svoje porodično stablo i istorijat vaših nepoloženih ispita, može se desiti da na njega i ne ostavite baš najbolji utisak. Takođe, ne zaboravite da i vaš sagovornik treba nešto da kaže, a ne samo vi.
  3. Ukoliko vidite da u razgovoru sve teče po planu i osoba na vas ostavi dobar prvi utisak, onda joj možete zatražiti broj – Ipak, nemojte da tražite broj nekome ko vam se dopao, ali se vi njemu i niste baš dopali.
  4. Imajte u vidu da će i drugoj strani biti pomalo neprijatno – Definitivno niste samo vi ti kojima može biti neprijatno pri upoznavanju drugih ljudi, pogotovo ukoliko odlučite da nekome priđete i započnete razgovor. Druga osoba, bila ona momak ili devojka, zavisno od svog karaktera i ličnosti može biti zbunjena ili joj može biti pomalo neprijatno. Stoga, potrudiste se da opustite atmosferu.
  5. Ne prilazite kao da tražite nešto, na licu imajte opušten smešak – Obično kada nas na ulici neko zaustavi pomislimo da će nas pitati za neku smernicu u  gradu, eventualno upaljač ili cigaretu. Međutim, vi ne bi trebalo da izgledate kao neko kome je nešto potrebno. Ispravite leđa i nasmešite se, jer, kažu naučnici, jedino tako možete biti neko sa kim će drugi ljudi poželeti da porazgovaraju.
  6. Prokometarišite okolinu – Kao na primer: Večeras je ovde baš gužva. Osoba sa kojom razgovarate zasigurno će prokometarisati tu konstataciju, što će omogućiti nastavak razgovora.
  7. Ne plašite se grešaka – Sasvim je normalno pri prvom kontaktu napraviti neku grešku, reći nešto nepromišljeno ili glupo, ali imajte u vidu da je sve to normalno i da svi mi ponekad grešimo. Nemojte se opterećivati time, već nastavite razgovor koji se neće bazirati na onome što ste prethodno izjavili.

Marsyly

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp