Search
Close this search box.

Sedam stvari koje vam niko nije rekao o veridbi

Čim se veridba desi, kreće lavina: ,,Je l’ ste odabrali datum?“ Ne još. ,,Koje boje će dominirati na venčanju?“ Nismo odlučili. ,,Je l’ mogu da se obučem u belo?“ Uh, ne?

Da, neko je trebalo da vas obavesti da čim stavite prsten na ruku, ljudi očekuju da znate svaki detalj. Evo za šta još vas nisu upozorili. (I da – čestitamo!)

Sve su šanse da nećete odraditi manikir

Ili da će vam kosa biti u haosu i da ćete biti u pidžami. (Ne osuđujemo vas, mislili ste da idete samo da prošetate psa.) Probajte da se oslobodite ideja o magičnoj prosidbi, jer verovatno neće biti tako. I to je sasvim u redu. Zapravo, pidžama oslobađa prostor za bolju priču.

Više je nego u redu da odaberete prsten zajedno

Postoji uobičajeno (pogrešno) mišljenje da je svim prosidbama potreban faktor iznenađenja. Ipak, iskreno, nema ničeg pogrešnog u malo više komunikacije. Zajedničko biranje prstena ne samo da ima smisla zbog toga što ćete biti sigurni da će vam prsten odgovarati i da se uklapa u vaš budžet, već može biti i deo čitave priče o vašoj veridbi. Popodne u zlatari gde istražujete predivno pristenje, a posle toga odlazak na romantičnu večeru? Nama se dopada. Osim toga, čak i kada odaberete prsten, i dalje ne znate kada će vas stvarno zaprositi.

Pripremite se za mnoštvo netraženih saveta

Očekivano, svi se postavljaju kao organizatori venčanja i žele da podele svoja iskustva – i dobra i loša. Naš savet: Ukoliko vam prijatelj kaže nešto što uključuje frazu trebalo bi ili ne bi trebalo, sve to uzimajte sa rezervom. Ako se slažete, super; ako ne, zahvalite im i radite onako kako vi mislite da treba.

Pinterest će zauzeti posebno mesto u vašem životu

Nikada niste razumeli zašto vaša najbolja prijateljica neprestano pinuje slike inspirisane venčanjima na svoj bord posvećen baš tome. Međutim, sada kada je vaš red, videli ste koliko toga tamo ima i bili biste presrećni kada biste nešto od toga preneli i na svoje slavlje.

Mislite da ćete se uklopiti u budžet? Razmislite ponovo.

Verovatno ste otpočeli optimistično i mislili da neke stvari možete napraviti i sami. Međutim, što ste bliže datumu, taj entuzijazam će opasti i pitaćete stvari poput ,,Je l’ okej da imamo kartonske tanjire?“ Ne dajte se obeshrabriti. Dešava se i najboljima.

Izgovarati reč verenik je pomalo čudno

Potrebno je vremena da se naviknete. Međutim, ako ćemo iskreno, možete zvati jedno drugo kako god hoćete.

Konačno, vaša veza će i dalje biti ista

Naravno, imate prsten na ruci i pričate o spajanju bankovnih račnuna. To što ste vereni, pak, ne mora da znači da svaki razgovor mora da se kreće u tom pravcu. Vaš izabranik je dalje ista osoba koja se smeje vašim lošim imitacijama likova iz serija i slaže se sa vama da psi razumeju sve što im kažete.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp