Search
Close this search box.

Šest propusta koje 99% žena pravi

Muško – ženski odnosi su uvek bili goruća tema u medijima, među prijateljima i među kolegama. Nešto što bi načelno trebalo da bude veoma jednostavno mi komplikujemo i tako upadamo u začarani krug loše komunikacije.

Ko je za to kriv? Mi ne upiremo prstom ni u koga, ali delimo sa vama ono što smo pročitale i saznale od pojednih psihologa i profesionalaca kada je ova sfera u pitanju.

Mnogi od njih su stava da muškarci vrlo često samo reaguju na ženino ponašanje. Tako da, ukoliko želite poboljšanje u vašem odnosu, izbegavajte sledeće greške:

Previše predavanja držite

Glavna greška u vezama je previše diskusija započetih od strane žene. I to ne mislimo na one neobavezne, već na one kada, umesto da objasni zašto se oseća loše ona kaže: ,,Ja ću ti reći kako to da uradiš! Ja znam! Ti nemaš pojma, ti samo…“ i onda počinje. Recimo da se to dešava u autu kada on ne može pobeći; tokom celog putovanja ga izluđuje o nekoj maloj stvari koja suštinski nije ni važna. Kada stignu kući jedu, odu u krevet, imaju seks, a ujutru sve kreće ispočetka.

Idete iz krajnosti u krajnost

Žene često prelaze iz tačke gde su ,,uvek dostupne“ do tačke gde su ,,potpuno nedostupne“.

Dve stvari je potrebno istaći ovde:

  1. Kada je žena uvek dostupna svom partneru kada je intima u pitanju, kako god da se on ponaša, ona gubi vrednost u sopstvenim, a i u njegovim očima.
  2. Kada se žena ponaša kao glavni lider ili ,,mama“ u vezi, ona gubi svoju seksualnu privlačnost. To se dešava zato što u glavi muškarca ,,mama“ i ,,seks“ predstavljaju dve veoma različite stvari. Voli ,,mamu“, ali će morati da nađe drugu ženu za ,,seks” deo.

Poenta svega ovoga je da je žena kombinacija devojke i majke. Zajedno ova dva elementa čine smirenu, harmoničnu ženu koja zna kako da bude fleksibilna. ,,Mama“ ne može da bude fleksibilna, jer uvek brine o nečemu i mora da bude u pravu.

Kada žena nauči da razume sopstvena osećanja, tada shvata šta podrazumeva smirena radost i uči na koje načine da dođe do tog stanja.

Mnogo žena čeka da muškarac dođe, uradi nešto i ispravi stvari. Stvari neće da se isprave tako lako. To je zato što je potreba da budemo voljeni nešto osnovno, a osnovne potrebe možemo ispuniti samo nezavisno. Ukoliko žena ne može svoje potrebe da ispuni samostalno, njena nesreća će samo da raste.

Proizvodite kontraefekat

Žene često pokušavaju da skrenu pažnju muškarcu da nije dostigao njihova očekivanja. Sve vreme imaju izjave poput Lenj si! Ima li kraja? Nikad nećeš zaraditi novac? Kada ćeš doneti neku odluku? Zauzimati ovu poziciju će učiniti da on nikada zapravo ne krene vama u susret ili u pravcu u kojem biste želeli da ga usmerite.

Probajte sa frazama poput: Znaš li koliko sam tužna? ili Uzrujana sam jer sam se nadala da ćeš shvatiti kada sam ti pričala koliko mi je to važno. Na ovaj način ćete podeliti odgovornost za svoje stanje sa svojim partnerom. To je veoma bitno, zato što žene očekuju odgovornost od svog dragog.

Ne prepoznajete šta je sreća

Bez obzira na godine, status i iskustvo, neke žene prave identične greške. Mnogi psiholozi se slažu da su tu odgovorni roditelji. Trebalo bi da svojim ćerkama pružaju što više srećnih trenutaka kako bi se lakše pronašle u društvu kada odrastu. U suprotnom će samo imati fragmente tog osećanja od vremena kada je nagrađivana za dobru ocenu ili dobro ponašanje. Krenuće kroz život bez pojma o tome šta je sreća, a to će se odraziti i na pogrešne izbore muškaraca.

Glavni zadatak roditelja je, dakle, da svojoj deci prenesu šta je sreća.

Ne puštate ga da progovori

Žene vide detalje. One stvaraju široku sliku tako što spajaju delove. Muškarci uglavnom vide samo širu sliku. Kada žena uradi nešto, a onda pita muškarca za mišljenje, u njegovoj glavi odjekuje eksplozija. Misli da će, ako ne kaže pravu stvar, pokrenuti svađu. Shodno tome imamo jednu zanimljivu igru. Kada vas dragi pita da nešto uradite, recimo da mu skuvate čaj ili vas pita gde mu je majica, recite mu sledeće: ,,Reci mi dve reči koje mi jako znače i reći ću ti“ ili ,,reci mi pet slatkih reči i skuvaću ti najlepši čaj na svetu“. Zvuči apsurdno, ali potrebno je vreme da se naši muškarci nauče ovakvoj priči. Međutim, vrlo brzo će to postati prirodno.

Ne priznajete sopstvenu lepotu

Zašto žene provode sate ispred ogledala pre nego što izađu, a ne mogu naći vremena da budu lepe za sebe i za čoveka kod kuće? Ovo se dešava zato što one često brinu o mišljenju javnosti. Njen muškarac je već na njenoj strani, pa pridaje mnogo više važnosti na opaske drugih ljudi koji govore njenom partneru kako ima zanosnu damu pored sebe.

Ovo nije baš najzdraviji stav i trebalo bi ga iskoreniti. Brinuti o sebi i spolja i iznutra je nešto čime bi trebalo da se pozabavimo uvek. Nije bitno koliko smo stari i čime se bavimo. Nema opravdanja za zapuštanje sebe same.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp