Search
Close this search box.

Simbol stila dolazi iz Srbije

Čak i oni koji ne prate modne trendove znaju da u dobru torbu uvek treba investirati. Za jednu takvu više nije potrebno otići u Pariz ili u Milano. Akatelier torbe prave se u Beogradu, nose ih žene koje znaju šta znači imati stila i ne biti uniformisan, a iza ovog brenda nalazi se jedna takva dama, Aleksandra Arnold.

,,Neverovatno je to da se bavim umetnošću i marketingom više od deset godina i zaista sam imala predivne poslove u kojima sam davala celu sebe. Završila sam Akademiju umetnosti kao jedan od najboljih studenata. Međutim, ako me pitate šta sam radila pre ,Akateliera’ – zaista ništa, jer je upravo izgradnja ovog brenda mene usmerila na put na kojem sam ja na čelu brenda koji je sinonim za izuzetan i kvalitetan ručni rad. To je posao kojim zaista planiram s ljubavlju da se bavim u buducnosti.”

Za izradu ovih torbi bira vrhunske prirodne materijale i presrećna je što torbe njenog brenda kupuju žene koje preferiraju kvalitet.

IMG_9635

,,U svetu modnih giganata koji postavljaju trendove i modne zakone, okruženi smo neverovatnim materijalima koji nastaju spajanjem skaja i gume. Mi ne pokušavamo da se nadmećemo sa njima, ni po kvalitetu ni po ceni. Mi imamo drugu klijentelu. Imate žene kojima je bitno samo da imaju torbu sa potpisom, jer svaku cenu mogu da plate. Sa druge strane, imate žene koje jednostavno žele da budu drugačije. Mi upravo radimo sa tim drugačijim ženama. Mi spajamo prirodne materijale – prve klase kože i drveta. Pravimo večan proizvod i modni detalj, a ne aksesoar koji se izgustira za mesec dana.”

Potpis kreatora je možda bio nekada važan, ali je Aleksandra Arnold svojim brendom Akatelier uspela da promeni dugogodišnji trend i da umesto brenda budu ugravirani inicijali ili važni datumi onih dama koje će te torbe i da nose.

,,Tačno je da stavljamo monogram vlasnica torbi, ali verujte to je više od monograma i inicijala. To su početna slova imena dece, supruga, bitan simbol, broj ili datum. Mi jednostavno ugraviramo nešto što će svaki klijent na svojstven način doživljavati. Zato je svaka torba napravljena sa posebnom ljubavlju i svaka je drugačija. Dve iste ne postoje. Mi smo samo napravili ono što je potrebno samopouzdanju svake žene.”

IMG_4249

Posle samo dvadeset dana od nastanka ideje u njenoj glavi, preko Instagrama su se javile žene koje su želele da odmah kupe Akatelier torbu.

,,Tajna uspeha za mene lično ne postoji. Jednostavno vizualiziram, napišem ideju na papir i zalepim na frižider. Jedino posle toga što mi ostaje, je da zasučem rukave i da budem okružena pozitivnim ljudima. Tim redosledom stvari se ostvaruju, bez obzira da li se bavite modom ili nekim drugim poslom. Suština je ista.”

Uživa u svakoj oblasti poslovanja u okviru svog brenda. Kaže da je sama sebi stvorila priliku i da nije čekala da to neko uradi umesto nje. Radi i vikendom i ne skida osmeh sa lica.

IMG_4716,,Kada radite ono što volite, jednostavno ne postoje stvari koje mogu teško da vam padnu. Sve radite sa jako mnogo energije i ljubavi. Ako radite pametno, a plus ste i školovani za to, minusi ne postoje.”

Vrlo brzo je brend nadmašio očekivanja i najvećih optimista, pa se prodaja proširila na region, ali i na čitavu Evropu.

,,Akatelier nema plan. On živi i razvija se karakterom svojih klijenata. Posle godinu dana postojanja, upravo zahvaljujući takvim klijentima, postao je brend koji ima najtraženiju torbu u regionu. Ono što možemo da najavimo je pojavljivanje na Fashion Connection-u u aprilu u Crnoj Gori, kao i lansiranje proizvoda u novom luksuznom Concept store-u u Podgorici.”

Imala je čast da upozna mnoge žene koje nose torbe njenog brenda i ističe da svaka od njih ima nekoliko divnih osobina.

IMG_4713

,,Svaka žena koja nosi Akatelier je neverovatna na svoj način. Luksuzna i posebna iznutra. Zadovoljna, uspešna i ostvarena. To su žene koje se smeju i ne odustaju na prvoj prepreci. One nisu klasično lepe ili zgodne. One su posebne i drugačije. To su žene koje zrače.”

Svega ovoga ne bi bilo da nije znala šta je zaista čini srećnom. Otkrila nam je svoj tajni sastojak za uspeh i konstantni napredak.

,,My cup of tea? Definitivno – Lj U B A V – velikim podebljanim i podvučenim crvenim slovima. Duša mora biti ispunjena ljubavlju, sve ostalo je vera i rad.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp