Search
Close this search box.

Kako skinuti šminku bez pomoći kozmetike

Lako je. Zatvorite fioku sa kozmetikom, otvorite frižider.

Ponavljale smo mnogo puta koliko je važno skinuti šminku pre spavanja. Međutim, šta ako vam je nestalo sredstva za uklanjanje šminke? Nema izgovora, drage naše, jer sada znamo da možemo koristiti bilo koji od ovih pet uobičajenih kućnih namirnica i da će rezultat biti impresivan!

Kokosovo ulje

coconut

Ruku na srce, najuniverzalniji dar prirode ikada. Već smo pisale o tome na koje sve načine ga možete iskoristiti, ali definitivno je dokazano da je vrlo korisno oruđe pri uklanjanju šminke. Miriše nestvarno, hidrira kožu i veoma je lak za korišćenje. Nanesite ga na lice i obrišite tuferima sav puder, maskaru i ajlajner. Vrlo prosto.

Maslinovo ulje

maslinovo

Osim što ga koristite da začinite salatu i pastu, možete njime i šminku da skinete. Prirodno hidrira, pa je posebno koristan za one koji imaju suvu kožu, jer ima brojne agente koji je omekšavaju.

Mleko

mleko

Mleko je kombinacija vode, masti i proteina. Dakle, sjajno sredstvo za skidanje šminke za one sa osetljivom kožom. Koža će biti glađa, zadržaće hidriranost, a čak ima i efekat blagog pilinga.

Šampon za bebe

baby

Imate bebicu? Mislimo da se neće naljutiti ako uzmete od nje malo bejbi šampona, kako biste uklonili šminku. S obzirom na to da su specijalno napravljeni za osetljivu kožu bebe, formule su idealno blage za područja oko očiju.

Aloe vera

aloe

Ispostavlja se da nije dobra samo za opekotine od sunca, već je i odličan izbor za sve nas kojima nam je koža masna. Njeni vitamini, minerali i aminokiseline mogu ukloniti i najuporniju šminku, a koža će ostati besprekorna. Uz to, toliko je osvežavajuća i hladi, da je neverovatan užitak nanositi je. 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp