Search
Close this search box.

Slavica Novović – Sentis mi je pomogao da se više ne pitam: “Šta će biti!?”

Nismo ni slutili da će vas priča Marijane Tošić Cvetković toliko ganuti, ali i podići na noge. Ova mlada žena je uz pomoć Sentis testa saznala da nema naslednu osnovu koja bi mogla da jednog dana, poput njene mame, tetke i bake,  dovede do dobijanja tumor dojke. Marijanina iskrena ispovest izazvala je vaše brojne komentare, a mi smo želeli da vam na što životniji i lakši način predočimo da lako i bezbolno možete saznati da li imate mutacije na genima BRCA1 iBRCA2 koji su odgovorni za dobijanje tumora na dojci i ovarijumu.

Ukoliko želite da se podsetite Marijanine priče, pročitajte je ovde!

Marijana Tošić Cvetković – priča o testiranju koje je promenilo njeno saznanje o zdravlju!

Više o Sentis testu možete sazanti u tekstu koji objašnjava baš sve što je neophodno da zna baš svaka žena, bez obzira na to da li ima opterećenu porodičnu anamnezu ili ne.

Možete da pobedite lošu gentiku, posebno ako ste žena – evo kako!

Danas vam donosimo priču predivne žene, Slavice Novović. Ona ima 66 godina i medicinska je sestra u penziji. Zauzeta je brojnim porodičnim obavezama, a u slobodno vreme bavi se ručnim radom. Oduvek je volela da uči i saznaje nove informacije. Tako je saznala i za Sentis test.

“U prošloj firmi sam pomalo ušla u tematiku genetskih testova. Slušala sam o tome i dobijala informacije kako je dobro uraditi test, pogotovo ukoliko u porodici postoje istorija malignih oboljenja. Posle dužeg vremena, raspitala sam se i donela odluku da uradim Sentis test.”
Ovako počinje priču Slavica koja je, na veliku žalost, u porodici imala crnu statistiku kada je o kanceru reč.
“Pre 12 godina moja draga majka je obolela od karcinoma jajnika. Na žalost, preminula je posle godinu dana, bez obzira na sprovedeno lečenje, negu i ljubav koja joj je pružena.” Ovo je bila inicijalna kapisla da Slavica uradi sve što je u njenoj moći.
“Donela sam konačnu odluku da uradim Sentis test, zbog porodične anamneze. Zakazala sam termin u Konzilijum laboratoriji. Dobila sam uputstva o pripremi pred davanje uzorka. Dala sam lične podatke i mail adresu na koju će mi stići rezultati. Procedura uzimanja uzorka je jednostavna i bezbolna.”
Slavica i baka čak četiri unučeta nije krila da je bila pomalo uplašena pre nego što je uradila Sentis test.
“Moram priznati da sam se osećala veoma čudno. Nije mi bilo svejedno, ali sam bila rešena da saznam da li postoji mogućnost da se tako nešto desi meni, kao što se desilo mojoj majci.”
A onda je došlo vreme i da Slavica Novović sazna rezultate…
“Rezultate testa sam dobila za dvadesetak dana. Nisu primećene nikakve patogene promene. Objasnili su mi kako to ima veze sa tim što je ustvari moja majka kancer dobila u poznim godinama i kako vrlo verovatno nije genetski. Naravno, podrazumeva se da idem na redovne preventivne jednogodišnje preglede.”
Na svojoj koži je osetila šta znači moć saznanja. Vest da je bezbedna, kada je reč o naslednoj genetskoj osnovi za dobijanje tumora dojke i ovarijuma, ulepšala je Slavičin život zauvek.
“Oduševljena sam Sentis testom i kompanijom Twistmed, koja je zastupnik ovog testa za Srbiju. Vrlo sam zadovoljna i objašnjenjem samog nalaza. Iako bi rezultate testa trebalo tumačiti sa ordinirajućim ginekologom ili onkologom,  lekari iz zastupništva su spremni da daju sve odgovore na postavljena pitanja.”
Zamolila je sve ljude, posebno dame, da vode računa o svom zdravlju i pre nego što se razbole, jer je preventiva pola zdravlja.
“Budući da sam viša medicinska sestra – preventivni smer, u cilju očuvanja zdravlja preporučila bih da svim ženama da urade Sentis test. Najbolje bi bilo da bude rutinski, jer je važno da žene žive kvalitetan život zbog sebe i svojih najbližih. Iz ličnog iskustva mogu da kažem da se, posle dobijenih rezultata, moja zabrinutost smanjila i ja više ne razmisljam “šta će biti?”, kao što sam to nekada svakodnevno činila.”

Informišite se i na zvaničnoj FacebookInstagram stranici, a ukoliko želite da popričate sa stručnim licima i saznate više detalja u vezi sa SENTIS testom, njihov stručni tim možete dobiti na broj:

011/7345 600

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp