Šminka šezdesetih – ponovo u trendu!

Modni trendovi i dalje se menjaju velikom brzinom. Veliki zaokreti se prave u samoj modnoj industriji i skoro je nemoguće pohvatati ih sve. Od odeće, obuće, pa sve do šminke, neverovatne su razlike među njima. Zajedno sa dolaskom novih, zanimljivih i do sad neviđenih trendova, javljaju se i oni stari. Vraćaju se nekadašnji stilovi i nešto što je jednom bilo, sada je ponovo u modi.

Jedan od takvih modnih trendova sigurno su šezdesete. To je ujedno i idealan stil za predstojeću zimu.

Što se tiče šminke, i ona je uključena u stil šezdesetih. Vraćaju se naglašene, crne oči, porcelanski ten i jednostavan ruž. Klasično je uvek prolazilo, zbog toga nas ne čudi da je još uvek in. Kod šminke, u prvom su planu oči i naglašeni kapci. To se nikako ne može postići bez odgovarajuće maskare i olovke za oči. Dobar ajlajner i senka za tren će vaše oči od umornih pretvoriti u senzacionalne. Ono što vam je najpotrebnije je dobar kvalitet same kozmetike koju koristite.

lana

Što se tiče tena, odnosno pudera i rumenila, njihovo je korišćenje svedeno na najmanju moguću meru. Prirodan izgled tena je u trendu, zato zaboravite stavljanje baze i bronzera. Što prirodniji izgled imate, to ste bliže šezdesetima. Ukoliko imate problematičan ten, koristite što svetliju nijansu pudera ili korektora, tek toliko da prikrijete akne, bubuljicu ili neprivlačno crvenilo.

Usne ne smeju biti naglašene, uglavnom zbog već naglašenih očiju. Prirodan izgled ne podrazumeva naglašene oči i usne, već maksimalno samo jedno od to dvoje. Prozirni sjaj ili što nežniji ruž je sve što vam je potrebno da biste naglasili svoje usne. Šezdesetih godina, za razliku od pedesetih, nije se nosio crveni, jarki ruž već svetle nijanse. Drastičan izgled nije nešto što opisuje moderno razdoblje koje se vraća ove zime.

Jelena Perkunić obezbedila je popust za sve naše čitateljke za šminkanje, ali i za školu šminkanja! U toku je upis nove generacije. Javite nam se radi preuzimanja vaučera.

IMG_7640-683x1024-1

Jelena Perkunić, profesionalni šminker, rođena je 1987. godine, a profesionalnu karijeru započinje 2008. Mlada, ambiciozna i željna novih saznanja, interesovanje za modu, film i šminku pokazuje još u osnovnoj školi. Obrazovanje stiče kod najpriznatijih šminkera u Srbiji, praksu radom na stvaranju TV programa u producentskoj kući ProVision, dok svoje znanje, umeće i profesionalizam dokazuje radom na televiziji Pink. Vlasnica je makeup studija u centru Beograda, na Vračaru, osobenog po pozitivnoj vibraciji koju prenosi kako na polaznike kursa šminkanja koji organizuje, tako i na afirmisane javne ličnosti iz sveta mode i muzike.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp