SOS: 4 znaka da vas on uopšte ne poštuje!

Čini se da je početak veze osnova za sve ono što dolazi kasnije. Zato je veoma važno ostati trezven i izboriti se sa zaljubljenošću, koja nas tera da opravdamo svaki nesporazum i oprostimo nedostatak poštovanja, jer se za trenutak dogodi da ste u dugoj vezi i da više ne možete da se nosite sa nepoštovanjem koje vam partner servira iz dana u dan.

Dakle, neke stvari su jednostavno nedopustive, a ako još uvek niste sigurne gde je granica između sitnih nesporazuma i odsustva poštovanja, zapitajte se da li vam on šalje neke od ovih znakova!

Ostavlja vas da čekate

On čita vaše poruke, ali stalno je u gužvi i odgovara na njih samo onda kada za to nađe vremena. Isto je i sa viđanjem, ponekad se osećate da se kotirate veoma nisko na njegovoj listi prioriteta.

Ne poštuje vašu intimu

On se ne libi da čita poruke na vašem telefonu, zaboravlja da je to privatna svojina i stalno pokazuje da sumnja u vas. Ako mu zaista ne dajete povoda za to, trebalo bi da shvatite da je to samo još jedan u nizu znakova da vas ne poštuje.

Ne sluša vas

Kada ste u vezi, trebalo bi da razgovarate, poveravate se jedno drugom i ravnopravno iznosite svoja mišljenja, međutim… On vas gotovo nikada ne sluša. Ako primetite da je vaše mišljenje za njega banalnost, zapitajte se šta još uvek tražite u takvoj vezi!

Vi ste manje važni

Vaš odnos ponekad ne liči na vezu, već je tu on i vi koji ste dužni da mu hranite ego. Ne, to nije odnos kakav želite. Uredu je da u nekom trenutku neko od vas bude prioritet, ali u tom slučaju treba pronaći balans. Ako se osetite zanemareno, možda je vreme da zaista odete i posvetite se sebi.

Ako uočite bilo šta od ovoga u ponašanju vašeg partnera, uzmite vreme za sebe i razmislite, da li vam je takav odnos zaista potreban. Pokušajte da sagledate šta vi zapravo želite od veze i koliko vaših zahteva ispunjava odnos u kome se nalazite. Ako primetite da stvari ne stoje baš najbolje, barem ispoštujte sebe i stavite tačku na tu priču. Vi zaslužujete mnogo više od labilne veze i nepoštovanja, a svoj put ka nekoj boljoj priči, počećete radom na samopoštovanju! 🙂

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp