Search
Close this search box.

SOS makeup saveti!

Kako biste uvek bile spremne na sve, nosite u neseseru: ogledalo, korektor za brzo osvežavanje lica, puder protiv masnog sjaja na licu, štapiće sa vatom za ispravljanje sitnih grešaka u šminkanju, karmin ili sjaj za usne i senku za popravljanje šminke oko očiju.

Tamni podočnjaci:

Ako uvek imate tamne podočnjake, posetite dermatologa da biste otkrili moguće uzroke i načine lečenja. Moglo bi vam pomoći ako smanjite unos šećera, belog brašna, sokova i bezalkoholnih pića. Unošenje dve do tri litre vode dnevno veoma je korisno, jer aktivira metabolizam i uklanja podočnjake. Kada ništa drugo ne pomaže, posegnite za korektorom i prekrijte tamne senke.

Umorne oči:

Uvijač za trepavice najbolje je oružje u borbi protiv umornih očiju. Kada dobro uvijete trepavice, jednostavno nanesite maskaru duž donje ivice i obojite obrve olovkom. To će izoštriti i istaći oči. Da bi oči izgledale još blistavije, posvetlite unutrašnji ugao oka svetlom senkom, a nanesite malo svetle senke i ispod obrva.

Suva koža:

Ako imate suvu kožu, nije dovoljno da joj obezbedite hidrataciju, već treba da obratite pažnju i na ishranu. Zdrava koža nije ni previše suva, ni previše masna. Ako pijete dovoljno vode kao što smo na početku rekli, povratićete vlažnost kože i ona će se sama obnavljati. Za suvu kožu najbolji su proizvodi prirodnog sastava, jer blago deluju na kožu i uspostavljaju njenu ravnotežu.

Masna koža:

Uzroci masne kože mogu biti različiti. Na primer, korišćenje previše proizvoda za negu kože ili prejake kreme. Da biste se izborile sa masnom kožom, čistite lice samo jednom dnevno, uveče, i koristite hidratantnu kremu koja najbolje odgovara vašem tipu kože. Ponekad pomaže da izvesno vreme ne koristite podlogu, da biste koži pružili priliku da se oporavi. Za to vreme svi drugi proizvodi kao što su maskara i korektor mogu se koristiti bez problema.

Razmazana maskara ili krejon:

Processed with VSCOcam with a6 preset

Razmazivanje maskare je često znak da je ona suviše stara. Sitne mrljice najbolje se uklanjaju štapićima sa vatom. Krejon se daleko češće razmazuje. Upotreba vodootpornog krejona je najbolji izbor. Izbegavajte nanošenje masnih krema pre šminkanja, jer vam se u tom slučaju šminka neće dugo održati.

Ispucale usne:

Uzrok ispucalih usana često je nedovoljna hidratacija ili preterana uporeba balzama. Redovno četkanje površine usana četkicom za zube, koje služi kao mini piling, pojačava cirkulaciju u usnama i sprečava čak i samo stvaranje sloja mrtvih ćelija kože. Dobar način negovanja ispucalih usana jeste nanošenje meda na njih tokom noći. To će usne naročito omekšati!

IMG_7640-683x1024-1

Jelena Perkunić, profesionalni šminker, rođena je 1987. godine, a profesionalnu karijeru započinje 2008. Mlada, ambiciozna i željna novih saznanja, interesovanje za modu, film i šminku pokazuje još u osnovnoj školi. Obrazovanje stiče kod najpriznatijih šminkera u Srbiji, praksu radom na stvaranju TV programa u producentskoj kući ProVision, dok svoje znanje, umeće i profesionalizam dokazuje radom na televiziji Pink. Vlasnica je makeup studija u centru Beograda, na Vračaru, osobenog po pozitivnoj vibraciji koju prenosi kako na polaznike kursa šminkanja koji organizuje, tako i na afirmisane javne ličnosti iz sveta mode i muzike.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp