Search
Close this search box.

Spremni ste za promenu – i šta dalje?

Ovo je pitanje za milion dolara, a mi bismo volele da imamo odgovor koji možemo podeliti sa svima. Međutim, nemamo ga. Zapravo, niko ne zna šta je najbolje za vas – osim vas.

Sigurno poznajete ljude koji su se usudili da naprave neki veliki korak. Recimo, da ostave posao hladne glave i odu negde da pronađu sebe. Čak se tu ne radi samo o poslu, već i o porodici i o društvu. Ljudi dolaze do tačke gde je ostanak u trenutnoj situaciji mnogo bolniji nego napraviti rizik i kročiti u nepoznato.

Možda vama ipak ne treba nešto tako ekstremno. Sva sreća, pa postoje poprilično univerzalni koraci koje možete preduzeti. Mi mislimo da su ova tri najjednostavnija, najdublja i najviše ohrabrujuća. Ne teraju vas da budete kao neko drugi, već da preispitate same sebe.

  1. Sagledajte gde se nalazite sada

Ovo znači da pregledate sve aspekte svog života: finansije, karijeru, veze, porodicu i svrhu. Dok vam tačka A ne bude jasna pre nego što napravite promenu, definisanje tačke B (tačke gde želite da budete) nema poentu. Kao i kod svake mape, bez početne pozicije ne možete pronaći put do željenog odredišta.

  1. Zapišite šta želite

cilj

Jedna istrošena olovka je bolja od dugog pamćenja. Zapisivanje pomaže uvođenju reda i organizacije u vaše razmišljanje – bićete mirniji, produktivniji i zadovoljniji.

Kada to radite, mislite u detaljima. Stvorite sliku o tome kakav će vam život biti kada dobijete ono što želite. Uključite obavezno ova dva pitanja:

  1. Razmislite o načinima kako da stignete od tačke A do tačke B

Probajte da smislite 20 načina kako da sprovedete željenu promenu. Možete zatražiti i pomoć prijatelja. Cilj ovog koraka je da vaš mozak shvati da postoji toliko načina na koje možete dobiti ono što želite.

Ovo gradi samopouzdanje i sigurnost, a i pomaže vam da isprobate nove stvari, vidite šta će da se desi, promislite i promenite tok svojih postupaka.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp