Search
Close this search box.

Šta je prajmer i kako se koristi?

Baza za šminku ili prajmer se koristi kako bismo pripremili kožu lica za nanošenje tečnog pudera. Baza će poravnati teksturu vaše kože i omogućiti da šminka što bolje ,,legne” i da duže traje, isto kao i baze za senke i ruževe.

Kada nanesete bazu na lice koža će vam biti savršeno nežna i glatka, a sitne linije i porice postaće nevidljive. Na takvu kožu lica tečni puder savršeno prijanja  i izgleda besprekorno. Baš zbog toga je prajmer sve više u upotrebi. Dok su ga ranije najčešće koristili profesionalni šminkeri, danas ga mnogo žena koristi samostalno prilikom šminkanja.

Kako se koristi?

Najpre svakako nanesite hidratantnu kremu koju inače koristite. Nanošenje bilo kakve šminke, pa tako i prajmera, na suvu kožu bez kreme obično dovodi do problema kasnije tokom dana. Birajte laganu hidratantnu kremu, jer teške kreme mogu prouzrokovati da prajmer ,,sklizne” sa vaše kože.

Kod nanošenja prajmera važi pravilo manje je više. Za celo lice je obično dovoljan jedan stisak pumpice, vrlo malo ga uzmite na prste i lagano i ravnomerno nanesite na celo lice. Pričekajte 30-ak sekundi da se osuši pre nego što nanesete tečni puder i korektor. Bazu za šminkanje ne morate koristiti svakodnevno, već kada želite da izgledate savršeno. Svakodnevno je koristite ako imate nepravilnosti na određenim delovima lica.

Preporuke:

Illamasqua Matt Primer – stvara besprekornu bazu protiv sjaja, može se koristiti kao baza i samostalno, a i za oči i usne.

Chanel Base Lumiere – baza bez ulja, izjednačava i posvetljuje ten i osvežava kožu.

IMG_7640-683x1024-1

Jelena Perkunić, profesionalni šminker, rođena je 1987. godine, a profesionalnu karijeru započinje 2008. Mlada, ambiciozna i željna novih saznanja, interesovanje za modu, film i šminku pokazuje još u osnovnoj školi. Obrazovanje stiče kod najpriznatijih šminkera u Srbiji, praksu radom na stvaranju TV programa u producentskoj kući ProVision, dok svoje znanje, umeće i profesionalizam dokazuje radom na televiziji Pink. Vlasnica je makeup studija u centru Beograda, na Vračaru, osobenog po pozitivnoj vibraciji koju prenosi kako na polaznike kursa šminkanja koji organizuje, tako i na afirmisane javne ličnosti iz sveta mode i muzike.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp