Search
Close this search box.

Šta je samorazgovor i kako će vam pomoći da unapredite svoj život?

Čudna je stvar naš mozak… Svakoga dana u njemu se roji mnoštvo misli, o kojima promišljamo i konstantno ih preispitujemo! Upravo iz mnoštva tih misli, proizilazi samorazgovor!

Samorazgovor je vaš komentar na realni i svakodnevni život. To je svojevrstan osvrt na sve ono što je za nama, na sadašnji trenutak, kakav god on bio i naravno, na vaše ciljeve za svetliju budućnost.

Samorazgovor je vežba kontrole nad sopstvenim mislima, jedina koja nam zaista koristi da ojačamo našu psihu i naučimo da kontrolišemo sopstveni život i snove.

Naše misli su te koje proizvode naše emocije i koje rukovode našim ponašanjem, zato čak i kada neke od njih ne možete da ispratite, moći ćete da uhvatite sledeću misao, da je prilagodite sebi i uzmete kontrolu nad svojim životom, to je zaista važno.

Samorazgovor je veoma bitan i predstavlja preduslov za samopouzdanje, zato se veoma rano javlja kod male dece i uz vaspitanje, predstavlja osnov njihove ličnosti.

Kada je samorazgovor u pitanju, važno je da znate da on može promeniti vaše viđenje sebe i svog života. Bitno je samo da spoznate svoje misli i da one negativne preobratite u pozitivne. Jednostavno je, razgovarajte sa sobom, podjednako nežno, kao što biste razgovarali sa svojim prijateljima.

Još jedna od ključnih osobina samorazgovora, svakako je korektivna osobina. Sami ste sebi najbolji prijatelj, ali i kritičar. Zato svaku situaciju prokomentarišite realno i sebi uputite dobronamernu kritiku, kako biste što pre efikasno promenili svoj karakter.

Razgovor sa sobom je zdrav i neophodan, on vam može pomoći da spoznate sebe na pravi način i da hrabro dođete do svojih snova! Zato obavezno priuštite sebi užitak uz prvu jutarnju kafu i detaljno porazgovarajte sa sobom, o svemu što vas okupira!

T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp