Search
Close this search box.

Znate li šta je stvarno važno?

Kada se osvrnete na svoj život jednoga dana, šta biste želeli da vidite? Verovatno već možete da odgovorite na ovo pitanje ako obratite pažnju na to šta vam je trenutno opsesija: uspeh na poslu, debeli račun u banci, savršeno venčanje, kuća iz snova. Međutim, da li su ti veliki snovi za kojima jurite tako žustro zaista ono što će biti najvažnije kroz ceo vaš život?

Mnogim stvarima dajemo veliku moć, a one zapravo nisu baš u stanju da nam pomognu da živimo srećan i ispunjen život. ,,Kada bi samo ____ bilo drugačije.” ili ,,Kada postignem ____ biću zadovoljna.“ Problem je u tome što vrlo često lišavamo sebe sposobnosti da budemo srećni – dok ne postignemo ovo ili ono, a kada to i postignemo…shvatimo da nam je sreća ponovo izmakla.

happy

Ne znamo za vas, ali mi ne želimo da budemo toliko gladne novca, moći ili statusa, da propustimo stvari koje su stvarno važne. Naravno, želimo da budemo uspešne u svom poslu, u smislu da osetimo da smo doprinele i dodale neku, makar i najmanju, vrednost ovom svetu.

Da li uopšte shvatate da se vaš život dešava upravo sada? Prelepi trenuci se događaju pred vašim očima svakoga dana! Međutim, uglavnom smo previše zauzeti pokušavajući da dostignemo neki nemogući nivo savršenstva i onda propuštamo sve dobre stvari.

Koliko ste puta odgovarali na mejlove sa posla dok ste na odmoru? Koliko ste puta mogli da umesto toga uživate sa bližnjima u letnjem popodnevu? Dok vas je loš dan na poslu uglavnom toliko opteretio da vam je verovatno promakao predivan zalazak sunca u povratku kući.

prijatelji

Krajnje je vreme da prestanemo da dozvoljavamo da nam teški trenuci uskrate priliku da doživimo one neverovatno lepe!

Ne kažemo da ne treba da brinemo apsolutno ni o čemu. Uvek će postojati segmenti naših života koji će biti važniji od drugih, ali kad život ne bude išao vama ,,na ruku”, usled njemu svojstvenih obrta, budite zahvalni i zadovoljni, umesto što pribegavate večnom žaljenju. Život je pun razočaranja: Karijera možda neće teći onako kako želite,  neko koga volite i kome verujete će vas izneveriti – ali uvek i u svemu se može naći nešto dobro!

Kako onda da stanemo i cenimo sve sjajne stvari oko nas, dok pokušavamo da se sastavimo sa životom? Za nekoga od vas je to možda nalet endorfina posle trčanja – zastanite i pustite da vas obuzme sreća! Za neke druge bi dobro bilo da proslave svaki uspešan projekat, umesto što čekaju to unapređenje kao ozeb’o sunce. Ili da ponekad pogase svu tehnologiju i spoznaju čime su sve blagosloveni u svojoj svakodnevici.

fashion-summer-food-hipster-Favim.com-4268869

Ako uvek trčimo za nečim, izgubićemo šansu da osmotrimo toliko lepote oko sebe. Tako da, šta god radili, napravite pauzu i osvrnite se oko sebe – nadamo se da nećete ništa propustiti!

I barem jednom dnevno setite se čuvene izreke Duška Radovića: ,,Pre nego što krenete da tražite sreću, proverite – možda ste već srećni!”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp