Search
Close this search box.

Evo šta morate imati u vidu pre nego što se našminkate!

Volim one dane kada sam sama sa sobom. Radim svakodnevne stvari, čitam, raspremam kuću i razmišljam o svetu i smislu. To je valjda jedna od onih stvari koja usreći svaku ženu.

Danas je eto baš jedan od tih dana. I dok sređujem stan na TV-u je serija koju samo ovlaš slušam, i na jednom do mog mozga dopire replika: Šminka je bre civilizacijska tekovina! Prvo sam se nasmejala, a zatim sam se zamislila.

lepota

Tačno! Šminka je kao i mnoge druge stvari civilizacijska tekovina. Ali gde nas je dovela?! Da se razumemo, nisam licemerna i neću sad reći da se ne šminkam. Šminkam se – i to svakodnevno. Ipak živimo u vremenu gde je šminka trend, jaka, prenaglašena… Koliko je devojaka na ulici gotovo isto? Previše. I to je ono o čemu bih da porazgovaram sa vama.

Drage dame, šminkanje je ok! U ulepšavanju uživa svaka od nas. Boja za usne, senka za oči, ajlajner. Poenta je upravo u igri. Igrajući se i nanoseći boju na svoje lice, mi se otkrivamo. Spoznajemo sopstvenu senzualnost i lepotu. Biramo kako ćemo izgledati. Ne treba šminkanje da shvatamo kataloški: videćemo kako to izgleda na drugim devojkama, i onda ćemo postati iste. Ne! Postoje devojke koje sa crvenim ružem izgledaju zanosno i one koje nijansom prljavoroze govore o senzualnosti, a ima i onih koje nose plavi ruž sa toliko stava! Međutim, ne radi se o trendu nego o karakteru! Vasa šminka – to ste vi.

Zato bih vas posavetovala da pre nego što stavite puder, obavezno stavite i prajmer. Pre rutine šminkanja, kao podlogu, porazgovarajte sa sobom. Budite svakoga dana, pre nego što četkica dotakne vaš obraz, sigurni ko je ispod šminke. Lepota je unutrašnja kategorija, ona ne prolazi i ne vene. Šminkajte svoj personaliti. Budite boja ruža i nosite je dostojanstveno. Nemojte se kriti iza maski koje vam ne pripadaju. Nosite se sa ponosom.

A kada unutrašnju šminku dovedete do perfekcije, šminkajte se u skladu sa sobom! Govorite svojom šminkom o sebi na najbolji mogući način i najlepšom verzijom sebe doprinesite civilizaciji!

Teodora Vuković
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp