Search
Close this search box.

Pet stvari koje ne bi trebalo da jedete pre nego što konzumirate alkohol

Ono što jedete pre nego što izađete u grad predodrediće da li ste vi glavna zvezda izlaska ili priča koju će svi prepričavati sledećeg dana.        

  1. Slane grickalice

kokice

Jedan od najgorih načina kako alkohol utiče na vaše telo jeste dehidracija. Tako da grickanje kokica, čipsa, pereci i drugih stvari, koje su poznate po tome što isušuju usta (i telo), je kao da sami sebi namerno izazivate problem. Umesto ovoga  potražite alternativu u nečemu što je na bazi vode i hidrira – krastavac ili lubenica.

  1. Salate

Iako su salate same po sebi dobre za vaše telo na mnogo načina, svi znamo da kada pojedemo salatu pre izlaska jeste kao da smo izašli praznog stomaka. Potrudite se da salata sadrži neku proteinsku namirnicu u sebi poput piletine, kojoj je potrebno duže da se svari i koja će usporiti rast promila alkohola u vašoj krvi.

  1. Suši

Osim činjenice da sirova riba i šotovi vodke ne zvuče ukusno same po sebi, kada se pomešaju isto je kao da utapate hrskave rolnice od tune u previše soja sosa. So = dehidratacija i piće + dehidratacija = najgori mamurluk ikada.

  1. Pomfrit

Priznajemo – ništa ne zvuči primamljivije nego velika porcija nauljenog pomfrita. Ipak, podloga ulja u vašem stomaku pre nego što krenete da pijete samo  osigurava da ćete to na kraju izbaciti napolje na loš način.

  1. Veoma začinjena jela

krilca

Razmotrite ovo: ukoliko šteti vašem stomaku kada ste trezni, biće duplo gore ukoliko dodatno konzumirate alkohol. Koliko god da svi volimo dobru porciju hrskavih pilećih krilaca, ona ipak moraju da se svare  pre unosa pića.

Živeli i samo umereno!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp