Search
Close this search box.

Šta obući za intervju za posao

Tražili ste danima, nedeljama, možda i mesecima, poslali CV i pozvali su vas na intervju za posao. Čestitamo! Bilo da je u pitanju studentski posao ili ponuda za karijeru iz snova, ostaviti dobar prvi utisak je nešto što je ključno.

Pokažite deo svog ličnog stila

Nikada ne zaboravite da uključite element svog ličnog stila. Ukoliko volite midi suknje, izvučeni ajlajner ili šarene ešarpe i ako ti detalji predstavljaju ono što ste vi – ponesite to! Kombinacije koje smo izdvojili  su tu da vam pruže inspiraciju, a ne da naruše vaš fazon.

Neformalni poslovi

informal

Ukoliko je intervju za part-tajm studentski posao  koji planirate da radite uz studije, ne morate komplikovati mnogo. Generalna pravila o sakoima i štiklama ovde ne važe, pa umesto formalnih komada, fokusirajte se na detalje i na kvalitet. Pronađite balans između opuštenog i elegantnog i izaberite, na primer, košulju i uske farmerice ili suknju u obliku slova A. Ovo možda neće biti vaš posao iz snova, ali verujte nam, poslodavac će primetiti vaš besprekorni stil.

Dobar izbor su:

 • Košulje, džemperi, rolke
 • Farmerice sa visokim strukom, suknje u obliku slova A
 • Čizme na štiklu, oksford cipele, baletanke (u zavisnosti od temperature)

Kreativni poslovi

creative

Ukoliko idete na intervju za kreativni posao (pisanje, rad u galeriji ili bilo koje zanimanje vezano za lepotu ili modu), imate dosta prostora za eksperimentisanje sa odevnim kombinacijama, ali ne zaboravite – poslodavci u ovoj branši će definitivno obraćati pažnju na detalje. Isprobavajte različite materijale, mešajte i spajajte pamuk i čipku ili kožu, ili dodajte malo boje ili suptilan print.

Dobar izbor su:

 • Majice s printom, džemperi
 • Kožne midi suknje, svilene pantalone, pantalone sa cvetnim printom
 • Mini torbe
 • Blejzeri i mantili

Formalni poslovi

formal

Dok se spremate za formalni intervju za posao, preporučujemo da se držite proverenih komada, kao što su košulje, pensil suknje, blejzeri i elegantne pantalone. Dobar izbor je i pensil haljina sa blejzerom u kombinaciji, uz salonke i dobru torbu. Uvek se odlučite za minimalističke, uredne i jednobojne nijanse i izbegavajte drečave boje i šare. Što se tiče aksesoara, nosite suptilan nakit ili zavežite svilenu maramu na torbu.

Dobar izbor su:

 • Bele, sive i nežno plave košulje i bluze
 • Crne i teget pensil suknje ili pantalone
 • Strukirani blejzeri
 • Potpetice

Koji god da je vaš budući posao, uvek ostanite dosledni sebi i svom stilu. Ukoliko probate da budete neko drugi, nećete se osećati udobno i samim tim će vam otežati čitav proces. Dodajte svoj omiljeni nakit, malo boje ili detalj koji će zaokružiti čitav stajling. Ne plašite se da pokažete pravu sebe!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp