Search
Close this search box.

Šta svaka žena zaslužuje u prijateljstvu

Uprkos onome što se u filmovima najčešće plasira, neke od najbitnijih veza koje imamo nisu romanse, već prijateljstva. Međutim, nisu sva prijateljstva stvorena jednaka – postoje određene stvari koje žene zaslužuju i svako dobro prijateljstvo će te stvari i podrazumevati. Dovoljno se suočavaju sa raznim glupostima na dnevnoj bazi, sa prijateljima bi trebalo bar da bude lako. 🙂

Kada se radi o ženama i prijateljstvima okružene smo stereotipima. Počevši od toga da je nemoguće da se žene slože do toga da su muško – ženska prijateljstva nemoguća. Pa, ako je  sve to nemoguće da li je zaključak da žene ne bi trebalo da… imaju bilo kakve prijatelje?

Naravno, to se neće desiti. Prijateljstva su važna. Bilo da imate jednog ili sto bliskih prijatelja, to da postoji neko na koga možete da računate i sa kim možete da se opustite je dragoceno.

Evo šta je ono što svaka žena zaslužuje u prijateljstvu:

Podršku

Zaslužujete da imate prijatelje koji će vas podržavati. Ne moraju uvek da se slažu sa vašim odlukama ili da misle da ste u pravu za sve, ali uvek treba da vas podržavaju kao osobu. Naravno, u slučaju da ste grozni prema njima, te podrške neće biti. Prijateljstva u kojima imate osećaj da morate da se ponašate na određen način i da budete ono što niste – nisu prava. Sve se vrti oko toga da budete tu jedna za drugu, jer to zaslužujete.

Istinu

Pravi prijatelji će vam reći i ono što ne želite da čujete, a upravo to je vrlo često istina. Na kraju krajeva, prijateljstvo koje se bazira na lažima i nije baš nešto što se može nazvati čvrstim odnosom. Uz to, očekujemo da nam naši prijatelji pokažu neke stvari iz druge perspektive i da nam pomognu da ,,navigiramo“ kroz život.

Vreme

friends

Niko ne kaže da morate da provodite svaki trenutak zajedno, ali zaslužujete da imate ljude u svom životu koji su voljni da idzvoje vreme za vas. Svi prolazimo kroz periode života kada smo nenormalno zauzeti, ali čak i da je jednom nedeljno ili mesečno, zaslužujete da nekome budete prioritet na neki način.

Šansu da bude svoja

Više nego bilo šta drugo, prijatelji nam pružaju ,,mesto“  na kome možemo biti to što jesmo i gde ne moramo da brinemo o tome da li smo savršeni. Žene posebno provode mnogo vremena težeći perfekcionizmu i tome da ,,imaju sve“ i to je jako iscrpljujuće. Tako da je definitivno vaše pravo da imate ljude u životu sa kojima ste vi vi, a ne neko drugi. Zapravo, svačije je.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp