Search
Close this search box.

Šta uspešni ljudi rade nedeljom uveče

Znate kako to ide: vikend je i uživate u životu – a onda vas udari kao grom iz vedra neba. I to uglavnom u nedelju kasno popodne… Ponedeljak se bliži, i to jako brzo.

Mi u MCT-u se uvek trudimo da vam poboljšamo svakodnevicu, a to uključuje i pomoć da vam raspored nedeljom uveče bude što produktivniji. Nema više tuge što je vikend gotov, vreme je da provedete najbolju nedelju uveče ikada!

U 17h

Vežbajte

Idite u teretanu, na joga seansu ili u šetnju po susedstvu. Ne samo da će vam podstaći lučenje endorfina i pomoći da ,,istrošite“ nedeljni ručak, već ćete i bolje spavati.

Pojačajte muziku

radio

Upalite muziku posle vežbanja, ali zaobiđite Adel, jer sada nije vreme da plačemo za prošlim vezama. Odaberite nešto veselo i opuštajuće – Frenka Sinatru, na primer. 🙂

U 18h

Kuvajte

Ako pripremite bar jedan obrok za nedelju koja je pred vama, zaobići ćete brzu hranu! Sav višak zamrznite i samo podgrevajte u toku nedelje.

Počastite se

vino

Ko kaže da kuvanje mora da bude dosadno? Pustili ste Frenka, ušli u raspoloženje, i sada se možete opustiti dok seckate šargarepu. Samo imajte u vidu: jedna čaša dnevno je zdrava, ali ako popijete tri čaše, neko će morati da vas izvlači iz kreveta u ponedeljak ujutru.

U 19h

Večerajte – za stolom

Vi ste odrasla osoba, tako da nema potrebe da jedete ležeći na kauču. Postavite sto, upalite sveće, sedite sa svojim najdražima i najbližima i razgovarajte. Nedeljne večere ili ručkovi su tradicije koje bi definitivno trebalo negovati.

Igrajte igru

karte

Karte, na primer. Ili monopol. Kvalitetno vreme sa porodicom i/ili prijateljima čini da nam nedelja bude dan kojem ćemo se radovati.

U 20h

Opustite se

Izdvojte vreme da se pripremite za dobar san. Kupka ili dug, topao tuš je jedan od najboljih načina za to.

Stavite masku za lice

maska

Kada već prolazite kroz večernje ulepšavanje, počastite se maskom za lice. Ne može da bude loše da regenerišete kožu nakon vikenda punog omiljenog pića. 😀

U 21h

Upalite sveće

Umesto što palite TV, upalite sveću. Blago svetlo i opuštajući mirisi poput lavande i kamilice će vam pomoći da bolje zaspite. Samo ne zaboravite da ih ugasite pre nego što utonete u san.

Čitajte knjigu

knjiga

Uzmite knjigu koja vam danima već stoji na kredencu i pročitajte koje poglavlje, umesto što listate Instagram. Na kraju krajeva – bolje će vas uspavati.

U 22h

Naše omiljeno – zapisivanje!

Kada ste spremni da zaspite, odvojte koji minut da zapišete sve to-do stavke koje su vam na pameti. Razbistrićete mozak, zaspaćete lakše, a probudićete se sa jasnim planom za akciju ujutru.

Srećan ponedeljak! 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp