Search
Close this search box.

6 uobičajenih snova i šta oni znače

Ako ste ikada doživeli da letite ili kasnite u snu, niste sami – ovi motivi su vrlo uobičajeni i kod drugih sanjara. Iako svi ti događaji imaju besmislen kontekst u vašoj podsvesti, oni oličavaju istinite događaje na javi. Ali kako?

Pronašle smo šest najčešćih snova i njihova značenja. Evo ih:

Letenje

Snovi o letenju su najčešći kad smo deca. Nažalost, što smo stariji ta učestalost se smanjuje, jer postajemo svesni da život može biti poprilično težak. Međutim, kao dobar stari prijatelj, i taj san će se pojaviti s vremena na vreme, a kad se to desi, to znači da smo prilično zadovoljni svojim životom u tom periodu. Ovakav san dešava se uglavnom kada se osećamo moćno i kada nam neke stvari idu na bolje. Tada spoznajemo svoju sposobnost ,,uzdizanja“ i ostvarivanja tih ,,visokih“ ciljeva koje smo sebi odredili. Takođe, ovaj san se javlja i kada se osećamo oslobođeno od nečega što nam je predstavljalo veliki teret.

Kašnjenje na važan događaj

Ovaj san se stalno vraća ljudima koji se bore protiv nekog krajnjeg roka – na primer, novinarima – i tu je kako bi vas upozorio i motivisao da se bolje pripremite za taj krajnji rok u stvarnom životu. Međutim, javlja se i kod onih koji su nestrpljivi po prirodi, te je san odraz njihovog uma. U slučaju da ovo sanjate samo ponekad, zapitajte se da li postoji trenutna prilika za koju se bojite da ćete je propustiti ako ne poboljšate svoj učinak.

Smrt

Ovi snovi su vrlo uznemirujući, jer bol i žalost koju osetimo je vrlo stvarna. Snovi o smrti su zapravo snovi o promenama, završecima i puštanju. U slučaju da sanjate kako umire neko od vaših voljenih, to je daleko od upozorenja na nešto što će se desiti, već je odraz vaših osećanja kada je u pitanju promena kroz koju prolazi. Recimo, ako vam se neko blizak udaje, počinje novi posao ili odlazi iz zemlje, a vi sanjate njegovu smrt, to znači da puštamo iza sebe period kada smo bili mlađi, bezbrižniji i prihvatamo tu drugu osobu koja započinje novo poglavlje svog života. Ako sanjate sopstvenu smrt, ni to nije razlog za brigu. To znači da promene nastupaju i u vašem životu i da se opraštate od osobe koja ste do sada bili.

Upravljate ili se vozite u vozilu koje ne možete kontrolisati

Vozilo u snu predstavlja vašu mogućnost da kontrolišete i upravljate svojim životom ili određenom situacijom u željenom pravcu. Kada izgubite kontrolu nad vozilom, tada ste izgubili kontrolu nad nečim u svojoj realnosti. Zapitajte se: šta se to otrglo iz vaših ruku? Šta uzrokuje to da se osećate kao da nemate pravac? Ovaj san je često upozorenje vaše mudre podsvesti da morate da zakočite kada je u pitanju neka vrsta ponašanja. Često nam ovaj san signalizira da trošimo sebe previše i da ćemo doživeti energetski slom ako se malo ne rasteretimo.

Partner vas vara

Ok, ovi snovi mogu izazvati veliki bes, brigu i povremeni šamar njemu čim otvorite oči. 😀 Iako mogu biti vrlo uznemiravajući, dobra vest je da retko kad znače da vaš partner traži nešto sa strane.

Ono što znače, pak, je da mu nešto odvraća pažnju koju vi mislite da zaslužujete. Posao, igrica, fudbal ili slično. To implicira da je vreme za kompromis. Ponudite da manje radite nešto što se njemu ne dopada, a da zauzvrat on smanji aktivnosti koje u vama izazivaju osećaj da ste zapostavljeni. Ako se oboje pridržavate dogovora, snovi će prestati.

Seks

Kada imate seks u snu, retko se zapravo radi o seksu! (Izvinite što smo vam srušili sve nade.) U najvećem broju slučajeva seks u snu znači da želite da se povežete s nekim na psihološkoj (ironično, zar ne?) osnovi.

Postoji zlatno pravilo kada tumačite seksualne snove: odaberite tri osobine koje vam prvo padnu na pamet kada pomislite na tu osobu. Od njih tri, postoji li bar jedna koju biste voleli da ,,ugradite” u svoju ličnost? Voila! To predstavlja ta osoba i upravo zato je sanjate u ovom kontekstu. 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp