Search
Close this search box.

Strobing – najnoviji makeup trend!

Jedan od poslednjih trendova u šminkanju o kome se mnogo priča je strobing. Tehnika koja je verovatno nastala kao rival konturisanju. Svi znamo za konturisanje i koliko ono komplikovano može biti.

Međutim, strobing je konturisanje lica bez tamnih nijansi, dakle samo korišćenje hajlajtera. To je zapravo mnogo više prirodan izgled i mnogo ga je lakše postići. Što je najbolje od svega, zaista je gotovo nemoguće napraviti grešku. Korišćenjem različitih hajlajtera – kremastih, tečnih ili u kamenu, jednostavno ih nanesite pufnastom četkicom na isturene tačke lica ili gde svetlost prirodno obasjava lice (jagodice, nos, čelo, brada).

Najbolje nijanse hajlajtera su one koje daju biserni ili blago zlatni odsjaj (zavisno od tona vaše kože). Proizvodi koji sadrže glitere mogu da izgledaju ,,veštački” , zbog toga koristite kremaste proizvode koji će vam dati prirodan izgled i sjaj.

Ovo su neki od mojih favorita koje koristim za strobing – hajlajting i to u stiku, tečni i u kamenu:

MAC Cream Colour Base, koji daje blistav sjaj bez metalik efekta.

maccreamcolourbase

MAC Lustre Drops – hajlajter na vodenoj bazi, koji koži pruža prirodni odsjaj.

MAC-Cosmetics-Lustre-Drops

Anastasia Beverly Hills hajlajter u kamenu, ultra fina formula i veoma je lak za korišćenje.

Anastasia-Beverly-Hills-Illuminator-So-Hollywood

Jelena Perkunić, profesionalni šminker, rođena je 1987. godine, a profesionalnu karijeru započinje 2008. godine. Mlada, ambiciozna i željna novih saznanja, interesovanje za modu, film i šminku pokazuje još u osnovnoj školi. Obrazovanje stiče kod najpriznatijih šminkera u Srbiji, praksu radom na stvaranju tv programa u producentskoj kući ProVision, dok svoje znanje, umeće i profesionalizam dokazuje radom na televiziji Pink. Trenutno je vlasnik šminkernice u centru Beograda, na Vračaru, osobene po pozitivnoj vibraciji koju prenosi kako na polaznike kursa šminkanja koji organizuje,  tako i na afirmisane javne ličnosti iz sveta mode i muzike.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp