Search
Close this search box.

Jedna stvar koju bi trebalo da radite s partnerom svakog dana

Postoje neke dobre navike koje bi parovi trebalo da praktikuju – bilo da vam one dolaze prirodno ili svesno potencirate da radite na tome. Međutim, koja je to JEDNA stvar koju bi trebalo da radite svakog dana?

Jednostavnije je nego što mislite: svakoga dana, bez izuzetka, pitajte svog patnera: “Kako si danas?”. Jedina stvar koju zaista morate da uradite svakoga dana je da aktivno slušate jedno drugo.

S obzirom na to koliko je tehnologija uznapredovala, rastrzani smo u mnogo različitih pravaca. Posao je prevazišao granice radnog vremena, s obzirom na to da se od nas očekuje da konstatno odgovaramo na mejlove, poruke i pozive. Sve to je stresno za nas i za naš nervni sistem, a posledice se odražavaju i na naše međuljudske odnose, posebno na našu emotivnu vezu.

Za mnoge od nas je jako lako da četujemo sa partnerom više puta dnevno. To je OK, ali mora da postoji malo direktne komunikacije oči u oči. Samo vi i on. Niko više!

Dakle, ne radi se samo o tome da se vi raspričate o tome kakav vam je bio dan dok partneru to na jedno uvo uđe na drugo izađe. Poenta je da samo da ga pitate kako je i da slušate odgovor.

Biti iskren ne mora biti dramatično

Iako možda neće biti dug razgovor, ako vi i partner podelite jedno s drugim kako ste zapravo, vi ćete, kada čujete odgovor na ovo pitanje znati kako da se ophodite jedno prema drugome u nastavku dana.

Sve je  u komunikaciji – bez tehnologije

Mali gestovi, poput pripremanja kafe, pravi su temelji stabilne veze. Na taj način ćete održavati svoje veštine komuniciranja. Provedite vreme sa partnerom svakoga dana – bez telefona i tableta.

Sklonite telefone, kompjutere i tablete, ugasite TV i jednostavno pričajte jedno s drugim. Ne mora da bude ništa posebno ili duboko, niti to mora da bude ozbiljan razgovor. Vašoj vezi samo treba redovna komunikacija, inače ćete početi da se osećate distancirano jedno od drugog. Pokažite da ste zainteresovani, prisutni i dostupni za svog partnera.

Nešto tako jednostavno poput pitanja “Kako si?” je mali gest koji će unaprediti komunikaciju i poverenje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp