Search
Close this search box.

5 stvari koje bi trebalo da uradite za sebe pre nego što osnujete porodicu

Bilo da imate iskalkulisan proračun o tome kada ćete imati dete ili puštate da priroda odluči, nikada zapravo niste potpuno spremni za realnost roditeljstva dok vam se ono ne dogodi. Ova velika promena dešava se kada postanete mama prvi put i ozbiljan pendulum emocija je u pitanju – od neizmerne radosti do žaljenja za ,,prošlim životom“.

Međutim, mi u MCT nismo pobornici žaljenja; mi verujemo u to da treba uživati u prelepim trenucima koje život može pružiti, čak i kada uskočite na ,,bejbi voz“. Biti majka je zaista nešto posebno. Sa druge strane, smatramo da bi dobro bilo da, dok se to ne desi, ugađamo sebi što više možemo!

Bez daljeg odugovlačenja, predstavljamo top 5 stvari koje možete dodati na vašu predroditeljsku listu. 🙂

  1. Pročitajte knjigu od korice do korice

Teško je zamisliti da jednostavna aktivnost poput čitanja knjige može biti luksuzna, ali kad budete imali decu, shvatićete koliko malo vremena imate da se prepustite literaturi. Pre nego što roditeljske dužnosti nastupe, uživajte u neprekinutom vremenu koje imate samo za sebe.

  1. Upišite se na neki kurs

Pre nego što vaše opuštajuće jutro ili veče bude zamenjeno ritualom spavanja, hranjenja, promena pelena, čišćenja i tako u krug, prijavite se za neki kurs. Obogatite dušu joga seansama, poboljšajte veštine časovima kuvanja ili umanjite stres nekim umetničkim kursom. Biće vam jako drago što ste to učinili.

  1. Gledajte seriju ceo dan

Dok vam Vinks i Dora istražuje ne postanu omiljeni crtaći, postarajte se da priuštite sebi jedan poduži period gledanja serije. Ima nečeg oslobađajućeg u tome da ceo dan ležite i gledate omiljenu seriju ili filmove u nastavcima. Vreme je da ponovo doživite dramu Seks i grada ili jake emocije Uvoda u anatomiju.

  1. Otputujte negde na vikend

Naša zemlja je puna skrivenih lepota koje nisu ni malo daleko! Uzmite mapu, spakujte u ranac neophodne stvari i krenite na izlet. Ključna reč je spontanost, a toga će manjkati kada beba dođe. Zgrabite prijateljicu za ruku i krenite negde – čisto onako!

  1. Slušajte necenzurisane pesme – glasno!

Deca su kao sunđeri – sve upijaju! Možda vam se čini da su zaokupirana nečim, ali verujte nam, sve čuju. S obzirom na to da se cenzura pod obavezno uvodi od nekog momenta, dok još imate priliku uživajte u dobrim starim rep psovkama, ako vam to duši godi. Ili jednostavno odvrnite plejlistu omiljenih pesama i skačite po kući – jer vam se može!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp