Search
Close this search box.

Tri stvari koje nikada ne smete reći partneru

Mi smo sami po sebi više podložni negativnim mislima nego pozitivnim iz evolucionih razloga. Neki psiholozi čak smatraju da je veća verovatnoća da negativni komentari ostanu urezani u naše pamćenje pre nego oni pozitivni!

Zato je od vitalne važnosti da parovi izgrade pozitivnu komunikaciju jedni sa drugima kako bi njhova veza bila srećna i jaka. Da budemo precizni, da bi cvetali, parovima je potreban odnos pozitivnih i negativnih razgovora od 5:1.

par

Moramo biti proaktivni kada je reč o izgradnji zida topline i podrške kako bismo se adekvatno suočavali sa neizbežnim lošim trenucima kada nastupe. Kako bismo u tome uspeli, preporučuje se da izbegavamo ove tri fraze u razgovoru sa partnerom:

  • Da me voliš, ti bi…
  • Zašto nije kao pre između nas?
  • Ponašaš se kao tvoja majka! (ili otac ili koji god član porodice)

Svaka od ove tri proste fraze nosi jak udarac – implicirate da ili želite dela umesto reči, da biste želeli da stvari budu kao pre ili da hoćete da izazovete odbrambeno ponašanje kod partnera. Ljubav je teška i ,,rupe“ na tom putu su 100% neizbežne. Izazov je da otkrijete kako da radite zajedno uprkos lošoj situaciji, a ne da radite jedan protiv drugog!

Da li biste još neku rečenicu dodali na ovu listu? Recite nam u komentarima!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp