7 stvari koje razumeju samo najbolje prijateljice

Moć ženskog prijateljstva je neustrašiva. Ništa se ne može uporediti sa vezom između žena, čvrstom poput betona! Njujork Tajms je rekao da su žene najbolji prijatelji novi ,,moćni par“, i mi se slažemo. Zašto? Pa, za početak, one nas ne osuđuju kada pojedemo punu činiju čipsa, nakon kog sledi čokolada, dok gledamo reprizu ,,Prijatelja“ 27. put. Kao drugo, ona je uvek tu za nas kada smo u krizi.

Sve trivijalnosti sa strane, postoji zdravstveni argument zašto je ženama potrebno prijateljstvo. Žene sa najboljim prijateljima vode zadovoljniji život, a istraživanja su pokazala i da žene koje boluju od raka dojke i imaju krug prijatelja pun podrške nadžive one koje žive u socijalnoj izolaciji. Stoga, u čast naših posebnih sestara, izdvajamo neke od stvari koje razumeju samo najbolje prijateljice.

Imate nadimak za sve i svakoga

Možete biti dobre drugarice, da se viđate često i uživate u lepim trenucima, ali dok ne date jedna drugoj nadimak, to nije to. Ta jednostavna, vrlo često jako čudna imena su simbol poverenja, pažnje i istinske bliskosti.

Vrištite na vašu omiljenu pesmu

Od Bijonse do Majkla Džeksona, uvek postoji ta jedna pesma koja pokrene vaše glasne žice i prouzrokuje vrištanje iz petnih žila kad god ste zajedno. Naravno, to je propraćeno igranjem, ma gde se nalazile. Ovo je uglavnom vrlo iritantno za svakoga ko je u blizini, ali vas baš briga, zar ne?

Uvek kažete istinu, čak i kada boli

Kada se radi o najboljim prijateljima, zaista nema ulepšavanja. Biće brutalno iskreni kada vam nešto ne stoji, ne uzdržavaju se od kritikovanja, naročito ako vaše kuvanje i nije baš vešto i reći će šta zaista misle o vašoj boji kose. Međutim, vi se nećete uzrujati, jer znate da je pozadina svega toga najbolja moguća namera.

Znate sve jedna o drugoj

bffs

Koliko god vremena da je prošlo, vaša najbolja prijateljica ima fotografsko pamćenje. Seća se svega, čak i one večeri kada ste popile koju više na promociji tekile ili kada ste trčali za bivšim u suzama da ga molite da vam se vrati. Da, vaša prijateljica je uvek bila tu za vas, ali će isto tako revnosno da vas podseti na te situacije s vremena na vreme, čisto da malo osetite transfer blama.

Ako prava ljubav ne naiđe, vi ćete živeti zajedno

Postoji uobičajeni pakt između mnogih prijateljica širom sveta da ako ne pronađemo pravu ljubav, okrenućemo se jedna drugoj i živeti u harmoničnoj zajednici. Kada imate partnera u zločinu koji će uraditi bilo šta za vas i obrnuto, logično je da ćete završiti zajedno. 😀

Zbližavate se uz grickalice i serije

Niko ne može isprazniti ostavu sa grickalicama kao vas dve. Međutim, tu se ne radi o izuzetnim sposobnostima unosa hrane u telo, već o onome što se dešava za to vreme – neverovatan proces zbližavanja. Verujemo da se svi životni problemi mogu rešiti kada bi se svi nabili pod ćebe sa činijom čipsa, gumenih bombona i čokolade.

Nikome nisu smešne vaše interne šale

Snažna prijateljstva koja menjaju život izgrađena su na zajedničkim ekskurzijama, spavanju jedna kod druge, letovanjima i festivalima. Za to vreme nastane nebrojeno mnogo internih šala i glavni je problem što ih niko drugi ne razume. Tako da kada se vas dve međusobno šalite, drugi prisutni će vas verovatno čudno gledati dok se vas dve zacenjujete od smeha. Nema poente da objašnjavajte, uzaludno je.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp