Search
Close this search box.

Pet stvari koje se promene kada stupite u brak

Nakon meseci planova, želja i stresova oko tog velikog dana, konačno ste stali na ludi kamen! Da, uzbuđeni ste, zaljubljeni i srećni, ali da li brak zaista menja sve? Možda je malo preterano konstatovati da razmena zaveta u potpunosti menja vezu, ali istina je da brak pomalo menja dinamiku – od vaših osećanja do svakodnevice.

Promene su drugačije kod svakog para, ali evo šta uglavnom oni iskuse nakon što kažu ,,da“.

  1. Očekujete više jedno od drugog

Bilo da to shvatimo svesno ili ne, mnogi od nas pridaju više značaja reči ,,supružnik“ nego ,,dečko/devojka“. Ovo ne znači da se vas dvoje više nikada međusobno nećete iznervirati ili razočarati, ali verovatno se oboje držite na nekim višim standardima: očekujete više podrške i više emotivne otvorenosti i prisutnosti.

  1. Osećate se sigurnije i udobnije

Istina je da brak ponekad deluje kao veliko, udobno ćebe. Srećni ste, voljeni – i pronašli ste svoju osobu. Postoji velika doza utehe u svemu tome, za mnoge ljude. Šta se još često u svemu tome promeni? Zbogom tajnim navikama i zadovoljstvima. Sada je sve na otvorenom!

  1. Više zavisite jedno od drugog

brak

Vaše partnerstvo je sada učvršćeno. I dalje možete pozvati najbolju drugaricu ili roditelje za podršku ili savet, ali vaš supružnik sada preuzima ulogu primarnog poverioca, ako to već nije bio do sad.

  1. Shvatate da ne možete biti teritorijalni

Ako niste živeli zajedno pre braka – a čak i da jeste – smeši vam se velika promena. Što je moje, to je tvoje i obrnuto – a to može biti poprilična novost. Imajte u vidu da deliti znači da vam je do nekog stalo. Ili, što bi se reklo: sharing is caring!

  1. Znate da ste u svemu zajedno, ma šta da se desi

Kada prolazite kroz teške trenutke ili se baš grozno posvađate, uvek imate negde u glavi činjenicu da će sve biti u redu. Vi ste sada tim i radite na ostvarenju istog cilja: dug i srećan brak.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp