Search
Close this search box.

Superheroj među bobicama

Svi ste upoznati sa ludilom koje je izazvala pojava aronije na našem tržištu. To uopšte ne čudi, s obzirom na to da je ova bobica, poreklom iz Severne Amerike, u velikoj meri bogata antioksidantima i ima vrlo jedinstven ukus. Aronija može igrati vrlo važnu ulogu kada je u pitanju poboljšanje vašeg zdravlja i lečenje mnogih bolesti.

U ovim super bobicama možemo uživati na najrazličitije načine. Od aronije se prave sokovi, jogurti, sladoledi, čajevi, pa čak i piva! Ovako širok dijapazon varijanti proizilazi upravo iz toga što se u njoj kriju mnoge blagodeti za naš organizam. A evo i nekih od njih:

Gubitak kilaže

Aronija ima nizak sadržaj kalorija i masti, a sa druge strane obiluje dijetetskim vlaknima i čitavim bogatstvom hranljivih materija. Ako želite da se ujedno zasitite i ostanete zdravi, a da ne ,,napakujete“ dodatne kilograme, ove bobice vam u tome mogu i te kako pomoći!

Pomaže pri varenju

Kao što rekosmo, aronija ima visok sadržaj dijetetskih vlakana, što znači da olakšavaju varenje tako što potpomažu da se hrana lakše ,,kreće“ kroz naš stomak. Dakle, odlična je za borbu protiv zatvora, dijareje, grčeva i nadutosti. Organska jedinjenja u ovim bobicama takođe štite stomak od bakterija s obzirom na to da deluju na poboljšanje imuniteta.

Bogatstvo antioksidantima

Ovo bi moglo biti i najbitnije svojstvo aronije, s obzirom na to da u jednoj bobici postoji na desetine različitih antioksidanata! Svi ti antioksidanti pomažu da se slobodni radikali eliminišu iz krvotoka, kože, očiju i organa i tako sprečavaju da zdrave ćelije mutiraju.

Jača imunitet

Pored spomenutih antioksidanata, u aroniji postoji i značajna količina vitamina C, koji stimuliše aktivnost belih krvnih zrnaca, a uz to je i jako bitan za formiranje kolagena. Kolagen je krucijalan za rast i obnavljanje tkiva, krvnih sudova i ćelija.

Odlična je za kožu

Razne komponente u ovim bobicama mogu poboljšati zdravlje i izgled vaše kože. Aronija je odlična za sprečavanje i ublažavanje simptoma starenja poput bora, pega i ožiljaka. Verovali ili ne, opet su antioksidanti ti koji igraju glavnu ulogu i zapravo zatežu kožu i osvežavaju vaš izgled!

Kako pokupiti najbolje iz aronije? Jednostavno birajte organske proizvode na bazi aronije, bez dodatka šećera. Na primer, suve bobice ili čist sok od aronije kako biste izvukli maksimum iz ove neverovatne biljke. U duhu MCT-a, predlažemo i da probate da napravite čaj od aronije tako što ćete suve bobice preliti vrućom vodom. 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp